KimTec d.o.o. postao ovlašteni distributer Microsoft proizvoda u BiH

07.10.2008. 13:40 / Izvor: Pristop BH
KimTec d.o.o. postao ovlašteni distributer Microsoft proizvoda u BiH

U restoranu Panorama u Sarajevu je 07.10.2008. godine održana konferencija za novinare na kojoj je predstavljen novi distributer Microsoft proizvoda u BiH – KimTec d.o.o.

Novinarima se obratio generalni direktor firme KimTec d.o.o, Edin Brkić, koji je istakao: "KimTec će kao ovlašteni distributer Microsoft proizvoda u BiH svojom ponudom rješenja i usluga svakom korisniku pomoći u uspjehu i poslovnom napredovanju u zahtjevnim tržišnim prilikama."

Direktorica Microsofta BiH, Lejla Zukić – Krivdić, je naglasila: "Izuzetno mi je drago što je tržište u BiH dovoljno zrelo za još jednog distributera Microsoft proizvoda. Vjerujemo da će Microsoft sa svojim partnerima i distributerima unaprijediti bosanskohercegovačko tržište i direktno uticati na smanjenje piratstva u BiH koje u ovom trenutku obuhvata 68% prometa na tržištu. Smanjenje piratstva će uticati na stvaranje pozitivne poslovne klime u ovoj značajnoj industriji koja je jedan od glavnih pokretača razvoja privrede."

Saradnja dvije vodeće kompanije iz oblasti informatičke tehnologije je značajan doprinos poboljšanju razvoja IT tržišta u BiH. U skladu sa poslovnom strategijom, Microsoft BiH je prepoznao dosadašnji uspjeh i potencijal u poslovanju firme KimTec.d.o. i ovakvom saradnjom se želi približiti krajnjim potrošačima Microsoft proizvoda i ostvariti poslovnu prednost i konkurentnost svojih partnera, navodi se u saopćenju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti