Kineski Kremit želi eksploatisati mermer u Novom Travniku

26.10.2021. 08:27 / Izvor: Akta.ba
sastanak Kremit

Kompanija KREMIT iskazala veliki interes za eksploataciju arhitektonsko građevnog kamena - mermera na području općine Novi Travnik.

Kompanija Kremit predstavila je svoje poslovanje i iskazala veliki interes za eksploataciju arhitektonsko građevnog kamena- mermera na području općine Novi Travnik.

Tim povodom u zgradi Općine Novi Travnik održan je sastanak predstavnika Općine Novi Travnik na čelu sa načelnikom Stjepanom Dujom i kineske kompanije Kremit na čelu sa predsjednikom Hao Yong Jing.

Načelnik Dujo istaknuo je spremnost Općine Novi Travnik da iziđe u susret svakome potencijalnom investitoru pa i kompanij Kremit.

Zaključeno je da će Općina i kompanija Kremit razmijeniti podatke o traženim područjima na kojima bi se obavila istraživanja arhitektonsko građevnog kamena- mermera i da će se učiniti sve sukladno zakonskoj regulativi da se pomogne da kompanija Kremit dođe i posluje na području općine Novi Travnik.

Predsjednik kompanije Kremit Hao Yong Jing istakao je namjeru da ukoliko dođe do eksploatacije arhitektonsko građevnog kamena-mermera na području novotravničke općine da će ova kompanije otvoriti i prerađivačke kapacitete za kamen na području ove općine i uposliti znatan broj ljudi.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti