King ICT predstavlja nova rješenja za data centre

02.10.2017. 15:28 / Izvor: Akta.ba
King ICT predstavlja nova rješenja za data centre
OTVORI GALERIJU

U Sarajevu 28. septembra u Hotelu Bristol u organizaciji KING ICT-a i APC by Schneider Electric održana je prezentacija rješenja za data centre

U Sarajevu 28. septembra u Hotelu Bristol u organizaciji KING ICT-a i APC by Schneider Electric održana je prezentacija rješenja za data centre nove generacije na kojoj su posjetitelji imali priliku vidjeti i informisati o najnovijim trendovima u području izgradnje i razvoja data centara.

Uz predavanja KING ICT-a i APC by Schneider Electric, Esmin Berhamović i Admir Dulaš iz Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH kroz case study prezentaciju predstavili su nove tehnologije implementirane pri realizaciji Modularnog data centra za VSTV i pokazali na koji način postići energetski učinkovito rješenje koje odgovara standardima zaštite podataka pravosudnog sistema kao i specifičnim zahtjevima naručioca u kontekstu dostupnosti i brzine pružanja usluge.

Na prezentaciji su predstavljeni i drugi modularni data centri realizirani u BiH, poput data centra za BBI banku u Sarajevu i Al Jazeeru Balkans kao pokazatelj sinergije softvera, hardvera i clouda, ali i partnerstva KING ICT-a i APC by Schneider Electric.

Više o događanju pogledajte na fotografijama.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti