Kingfisher traži dobavljače u Bosni i Hercegovini

01.02.2018. 13:02 / Izvor: Akta.ba
Kingfisher traži dobavljače u Bosni i Hercegovini

"Kingfisher Group",  jedna od najvećih maloprodajnih grupacija u Evropi traži dobavljače na teritoriji Bosne i Hercegovine.

"Kingfisher Group",  jedna od najvećih maloprodajnih grupacija u Evropi traži dobavljače na teritoriji Bosne i Hercegovine, o čemu je obavještena Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora BiH. Kingfisher Group je britanska multinacionalna kompanija sa sjedištem u Londonu, koja se bavi prodajom proizvoda za domaćinstva u preko 1.200 prodavnica u 10 zemalja Evrope, Rusiji i Turskoj. Snabdijevanje svih prodavnica se vrši iz sedam izvornih kancelarija (Istočna Evropa, Južna Evropa, Sjeverna Evropa, Balkan, Bliski Istok, Šangaj i Hong Kong).

Balkanska kancelarija (iz Bukurešta), koja se bavi ugovaranjem poslova sa dobavljačima, trenutno traži partnere sa Balkana koji mogu izvoziti proizvode na međunarodna tržišta Kingfisher Grupacije.

Predstavnici Kingfishera traže dobavljače za veliki broj proizvoda ali su im prioritet proizvodi industrije plastike. Zainteresovani su za saradnju sa proizvođačima plastičnih kanti, saksija, raznih kutija, cijevi i dr.

Preliminarno je planirano da se bilateralni sastanci izabranih bh kompanija i predstavnika Kingfisher Group iz Balkanskog centra, održe u martu mjesecu 2018. godine, u prostorijama Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine (Branislava Đurđeva 10, 71000 Sarajevo).

Više informacija OVDJE.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti