Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

KJKP "Rad" će i dalje upravljati garažama

13.08.2021. 08:43 / Izvor: Akta.ba

Ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Enver Hadžiahmetović jučer je, prilikom posjete KJKP „Rad“ i sastanka Radne grupe za kontrolu, praćenje i održavanje komunalne higijene u Kantonu Sarajevo, iskoristio priliku da se sastane s dijelom uprave ovog preduzeća i direktoricom Verom Arnautović.

Ovom prilikom, razgovarano je o aktuelnoj temi vezanoj za upravljanja garažama, a kojima trenutno upravlja ovo preduzeće.

Zajednički je stav da su garaže u lošem stanju, što je uzrok dugogodišnje zapuštenosti i neadekvatnog ulaganja već preko dvije decenije.

Stav ministra Hadžiahmetovića, kao i uprave ovog preduzeća je da će „Rad“ i dalje upravljati garažama, uz obavezu adekvatnog i planskog ulaganja u njihovu rekonstrukciju, a što se nalazi u planovima poslovanja ovog preduzeća.

"Naš zajednički cilj je da se u što skorije vrijeme investira preko 300.000 KM u sanaciju i rekonstrukciju garaža",  istakao je ministar Hadžiahmetović, ovom prilikom, te dodao kako će ova sredstva osigurati resorno ministarstvo koje on predvodi.

Najavio je i da će u cilju rješavanja problema sa kojima se građani Novog Grada suočavaju, zbog zabrane parkiranja automobila oko stambenih jedinica i sve češćih kazni od strane pripadnika MUP-a KS, u narednom period predložiti Vladi Kantona Sarajevo da se cijena zakupa garaža umanji za 25%, s tim da bi iznos umanjenja sufinansiralo Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša.

"Zajednički interes građana i vlasti je osiguranje potrebnog parking prostora i rješavanje pitanja saobraćaja u mirovanju, te time i smanje plaćanja kazni sa kojima su građani ove općine trenutno suočeni“, naglasio je ministar Hadžiahmetović.

Potcrtao je i kako je cilj da se poveća broj građana koji koriste garaže, kako bi se prostor oko zgrada zajedničkog stanovanja oslobodio za sve druge aktivnosti.

PODIJELI:

TAGOVI:

RAD

Garaže

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti