KJKP Rad spremno dočekao snijeg, na terenu ministri Kalem i Kapidžić

27.12.2020. 16:32 / Izvor: Akta.ba
KJKP Rad spremno dočekao snijeg, na terenu ministri Kalem i Kapidžić

Apel građanima da svoja vozila ne parkiraju po saobraćajnicama kako bi omogućili zimskoj službi neometano čišćenje snijega i sprječavanje poledica.

Zimska služba KJKP "Rad" spremno je dočekala prvi decembarski snijeg u Sarajevu.

Sa prvim pahuljama na teren je izašlo 46 vozila koja su čistila ulice prvog i drugog prioriteta, te posipala kolovoz u cilju sprječavanja stvaranja poledica.

Sa radnicima koji su sinoć čistili saobraćajnice na području Kantona Sarajevo na terenu je bio i ministar saobraćaja KS Adi Kalem, koji je potom zajedno sa ministrom prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Farukom Kapidžićem posjetio ovo kantonalno komunalno preduzeće.

"Došli smo da damo podršku i iskažemo zahvalnost na efikasnom čišćenju saobraćajnica. Vrijedni radnici i menadžment preduzeća učinili su sve da obezbjede nesmetano saobraćanje vozila i olakšaju kretanje naših sugrađana", rekao je ministar Kalem, ovom prilikom.



Prema riječima Elvisa Bećirovića iz zimske službe, rad u smanjenom kapacitetu ne osjeti se na terenu.

"Kada je snijeg počeo padati, vozila su odmah izašla ne teren. Čistile su se ulice prvog i drugog prioriteta, nekih 200 kilometara saobraćajnica, kantonalnih i općinskih. Napadalo je 25 centimetara vrlo mokrog snijega, i uprkos teškim uslovima ekipe su se potrudile da saobraćajnice ostanu prohodne", rekao je Bećirović.

Iz KJKP "Rad" su uputili apel građanima da svoja vozila ne parkiraju po saobraćajnicama kako bi omogućili zimskoj službi neometano čišćenje snijega i sprečavanje poledica.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti