KJKP Toplane rade zamjenu toplovoda

24.07.2014. 11:49 / Izvor: eKapija.ba
KJKP Toplane rade zamjenu toplovoda

U sklopu izvođenja radova, a realizirajući aktivnosti predviđene Planom zamjene vitalne opreme izvršena je zamijena glavnog razvodnog ormara u kotlovnici Mala Aleja na području općine Ilidža.

Kako bi spremni dočekali grijnu sezonu preduzeće Toplane tokom juna i jula poduzelo je niz aktivnosti na redovnom remontu elektro opreme na kotlovnicima i pripadajućim podstanicama područja općine Novo Sarajevo, na redovnom remontu cirkulacionih pumpi na kotlovnicama sa podrčja općine Ilidža, kao i servisiranje kombinovanih gorača na područnoj jedinici Centar i Dobrinja.

U sklopu izvođenja radova, a realizirajući aktivnosti predviđene Planom zamjene vitalne opreme izvršena je zamijena glavnog razvodnog ormara u kotlovnici Mala Aleja na području općine Ilidža.

U cilju povećanja broja korisnika usluge centralnog zagrijavanja KJKP “Toplane - Sarajevo” d.o.o. i firma “Senabil” d.o.o., Sarajevo su krajem juna 2014. godine potpisali Ugovor o rekonstrukciji postoječeg priključnog toplovoda i priključenju novog stambeno/poslovnog objekta toplotne snage cca 200kw u ul. dr. Mustafe Pintola broj 31 na toplifikacioni sistem kotlovnice Mala Aleja, Općina Ilidža.

Također, KJKP “Toplane – Sarajevo” d.o.o. su započele radove na izgradnji kotlovnice toplotne snage 250 KW i priključenje poslovne zgrade "BBM" u ul. Hasana Kikića broj 3 na sistem centralnog zagrijavanja.

KJKP “Toplane – Sarajevo” d.o.o. radile su i na na rekonstrukciji pumpnog sistema instaliranjem opreme za frekfentnu regulaciju pumpi u kotlovnici Otoka. Nakon završetak mašinskih radova planirano je da se  pristupiti postavljanju termičke izolacije na svim novim cjevovodima u kotlovnici. Ove aktivnosti se provode s ciljem značajne uštede električne energije.

U prethodnom periodu su izvedeni radovi na izradi priključnog vrelovoda za poslovni objekat Zelena pijaca – “Senabil” d.o.o. u naselju Alipašino Polje – “B” faza, koji će se od naredne sezone grijanja zagrijavati putem sistema KJKP “Toplane – Sarajevo” d.o.o.

„U toku je zamjena dijela toplovoda dužine cca 30 metara, te izgradnja novog šahta sa ventilima u ul. Ilije Engela kao i na lokalitetu općine Ilijaš“, kažu u Toplanama, dodajući kako su su izvršile rekonstrukciju i zamjenu dijela toplovodne distributivne mreže u ulici Paromlinska, Fetaha Bečirbegovića, Topal Osman Paše, Zagrebačkoj ulici, u ulici Fehima ef. Čurčića, Iiije Engela, te u Bulevaru Borisa Kidrića u ukupnoj dužini od cca 1000 metara.

U okviru aktivnosti na implementaciji "Projekta mjerenja utroška toplotne energije", u referentnoj kalibracionoj Laboratoriji za verifikaciju mjerila utroška toplotne energije, a prema Planu verifikacije za 2014. godinu je predviđeno da se u periodu van sezone grijanja, odnosno do početka sezone grijanja za 2014/2015. godinu izvrši verifikacija cca 400 mjerila utroška toplotne energije kojima je istekao rok verifikacije, a čiji su vlasnici korisnici usluge centralnog grijanja. Trenutno je verificirano 250 mjerila utroška toplotne energije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti