Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Klas lider na tržištu pekarskih proizvoda u BiH

31.12.2020. 08:13 / Izvor: Akta.ba

Klas d.d. Sarajevo bio je lider u kategoriji pekarskih proizvoda u 2019. godini, a kompanija će tu poziciju zauzeti i 2020. godine nakon što je uživala u povećanju vrijednosti udjela, navodi analitička kuća Euromonitor.

" U Bosni i Hercegovini, gdje ogroman broj pekarskih proizvoda i dalje proizvode manji pekari, marka Klas je unatoč tome vrlo poznata i Klas proizvodi se široko distribuiraju kroz moderne supermarkete", obrazlaže Euromonitor.

Nakon porasta u 2019. godini, potražnja za pekarskim proizvodima naglo je opala 2020. godine kao rezultat utjecaja COVID-19.
U ranim mjesecima 2020. godine, vlada je reagirala na početak pandemije provedbom niza zdravstvenih mjera predostrožnosti, uključujući uspostavljanje policijskog sata, ograničavanje maloprodajnog vremena i izmjenu protokola za distribuciju i rukovanje hranom, kao i dostavu potrošačima.

Zbog zabrinutosti potrošača zbog zaraze i/ili širenja virusa COVID-19, potražnja potrošača za nekim zapakiranim pekarskim proizvodima kao što su kolači i peciva znatno se povećala, dok je potražnja za zapakiranom pekarskom robom opala, ocjenjuje Euromonitor.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti