Klas planira pokrenuti proizvodnju tjestenine u Srebrenici

13.03.2014. 08:40 / Izvor: eKapija.ba
Klas planira pokrenuti proizvodnju tjestenine u Srebrenici

Predstavnici kompanije Klas Sarajevo jučer su se sastali s načelnikom Općine Srebrenica Ćamilom Durakovićem i njegovim saradnicima. Oni su razgovarali o budućoj saradnji s Klasom na području Srebrenice.

Predstavnici kompanije "Klas" iz Sarajeva najavili su da će u Srebrenici pokrenuti prizvodnju tjestenine, što će omogućiti otvaranje 15 radnih mjesta za građene ove opštine, tokom jučerašnjeg susreta sa načelnikom Općine Srebrenica Ćamilom Durakovićem i njegovim saradnicima.

Oni su razgovarali o budućoj saradnji s Klasom na području Srebrenice. U narednom periodu "Klas" planira otkupiti proizvode prerade tjestenina u jednom pogonu koji je će uskoro biti u funkciji.

Predstavnici ove kompanije najavili su da će na sljedećem sastanku, koji bi trebao da bude naredne sedmice, navesti i vrste kultura koje poljoprivrednici ovog kraja mogu uzgajati, a za koje bi ova kompanija otkupila kompletnu proizvodnju po tržišnim cjenama.

"Naš cilj je da se više stotina novih radnih mjesta otvori. Radnicima treba omogućiti nova radna mjesta koji će nešto proizvoditi i živjeti od svoga rada. Lokalne vlasti su spremne da sarađuju sa kampanjom Klas i radujemo se tome", izjavio je za Agenciju Fena Mehmed Avdagić, predsjednik Sindikata PPDIVUT-a.

eKapija.ba/fena

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti