Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Ključni regionalni blok podržava poziv IRU-a na prioritetno vakcinisanje vozača

17.06.2021. 13:42 / Izvor: Akta.ba

Vanjskotrgovinska komora BiH obavještava da je Organizacija za ekonomsku saradnju (ECO) prihvatila hitni poziv IRU-a radi davanja prioriteta profesionalnim vozačima za cijepljenje protiv COVID-19.

Grupirajući deset zemalja od Turske i Irana do Kazahstana i Pakistana, ECO je odobrio i distribuirao poziv, koji su članice IRU-a usvojile na Generalnoj skupštini u maju, svojim državama članicama.

"Organizacija za ekonomsku saradnju (ECO) je ukazala na ključnu ulogu drumskog transporta za regionalni razvoj i važnost olakšavanja prekograničnog transporta, posebno u zaključanim zemljama u razvoju. Smatraju vakcinaciju vozača komercijalnih vozila ključnim stubom kako bi se osiguralo da mreže mobilnosti i lanci opskrbe ostanu u funkciji, te da će ekonomije i zajednice u regiji biti sposobne za bolju izgradnju nakon pandemije", saopćili su iz VTK BiH.

Generalni direktor Svjetske zdravstvene organizacije također je podržao poziv IRU-a.

PODIJELI:

TAGOVI:

vozači

vakcinisanje vozača

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti