Knežević Entering učestvovao na Međunarodnom forumu o saradnji na Zlatiboru

20.11.2018. 15:18 / Izvor: Akta.ba
Knežević Entering učestvovao na Međunarodnom forumu o saradnji na Zlatiboru

Tema foruma je bila podrška preduzećima i preduzetnicima kroz programe finansijske podrške.

U organizaciji Razvojne agencije Srbije (RAS), Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća Republike Srpske i Privredne komore Srbije, 15. i 16. novembra 2018. godine je na Zlatiboru održan 4. Međunarodni privredni forum o saradnji.

Forum je na jednom mestu okupio zvaničnike Republike Srbije, Republike Srpske, Evropske Unije, ambasada, predstavnike lokalnih samouprava, regionalnih razvojnih agencija, privrednih komora, ali i preko 200 privrednike iz Srbije, BiH, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Češke, Rusije i Turske.

Jedna od bh. firmi koja je učestvovala na forumu na Zlatiboru je Knežević Entering d.o.o. Laktaši koji su prisustvovali bilateralnim susretima i panelima vezanim za finansiranje MSP.

"Uspostavljeno je nekoliko kontakata, pa iako je rano govoriti o konkretnim poslovnim rezultatima, nadamo se da ćemo od istog imati koristi", kazao je za Akta.ba Marko Knežević, direktor Knežević Enteringa.

Navodi da je forum izuzetno kvalitetno organizovan, ali je evidentno da iz država nastalih raspadom SFRJ takve događaje najviše posjećuju institucije, razvojne agencije, lokalne zajednice i sl.

"Ipak, nije bio mali ni broj kompanija koje na takvim događajima moraju imati primat", ističe Knežević.

Inače, tema foruma je bila podrška preduzećima i preduzetnicima kroz programe finansijske podrške, mogućnosti pristupa finansijskim fondovima za zemlje regiona, mogućnosti unapređenja prekogranične saradnje i regionalnog razvoja, kao i javno privatno partnerstvo.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti