Ko su najuspješnije brokerske kuće u BiH u 2014. godini?

20.03.2015. 15:40 / Izvor: Sarajevska berza
Ko su najuspješnije brokerske kuće u BiH u 2014. godini?

Sarajevska berza dodijelila priznanja najuspješnijim brokerskim kućama - članovima Berze u 2014. godini.

U službenim prostorijama Sarajevske berze-burze, danas  je održana tradicionalna dodjela priznanja najuspješnijim brokerskim kućama - članovima Berze u 2014. godini, u četiri kategorije: „ukupni ostvareni promet“, "ostvareni promet u trgovanju dionicama", "ostvareni promet u trgovanju obveznicama" i "ostvareni broj transakcija", navodi se u saopćenju Sarajevske berze.

Nagrade najuspješnijim brokerskim kućama dodijelio je dr Tarik Kurbegović, direktor Sarajevske berze-burze.

Tako je u I kategoriji, za ukupni ostvareni promet u prošloj godini "Zlatnu plaketu" osvojilo društvo "See Investment Solutions" d.o.o Sarajevo, "Srebrena plaketa" pripala je "Raiffeisen bank BiH", dok je "Bronzana plaketa" uručena brokerskoj kući "AW Broker" d.o.o Sarajevo.

U kategoriji za ostvareni promet u trgovanju dionicama "Zlatna plaketa" pripala je brokerskoj kući "AW Broker" d.o.o Sarajevo, Srebrenu plaketu osvojilo je društvo "VGT Broker" d.o.o Visoko, dok je "Bronzanu plaketu" dobilo društvo "Raiffeisen bank BiH".

Najuspješniji tokom protekle godine u ostvarenom prometu u trgovanju obveznicama bili su "Raiffeisen bank BiH", kome je pripala "Zlatna plaketa", "AW Broker"  d.o.o Sarajevo, koji je dobio "Srebrenu plaketu", te "Unibroker" d.o.o Sarajevo sa "Bronzanom plaketom" za osvojeno treće mjesto.

U IV kategoriji najuspješnije brokerske kuće su: "AW Broker" d.o.o Sarajevo koja je dobila "Zlatnu plaketu" za ostvareni broj transakcija u prošloj godini, potom "Unibroker" d.o.o Sarajevo kome je pripala "Srebrena plaketa" i "Raiffeisen bank BiH", koji je osvojio "Bronzanu plaketu".

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti