Koja bi poznata niskotarifna kompanija trebalo da leti sa Mahovljana

09.04.2018. 09:51 / Izvor: atvbl.com
Koja bi poznata niskotarifna kompanija trebalo da leti sa Mahovljana

Banjalučki aerodrom pregovara o uspostavljanju novih letova s najpovoljnijom, napopularnijom i jednom od najvećih niskobudžetnih kompanija u svijetu.

Banjalučki aerodrom pregovara o uspostavljanju novih letova s najpovoljnijom, napopularnijom i jednom od najvećih niskobudžetnih kompanija u svijetu. Potvrda i detalji stižu do kraja aprila, a prvi letovi kreću na jesen.

Kako saznaje ATV, za početak su u pitanju dvije destinacije koje su u ponudi te kompanije i u regionu, a koje će biti izabrane iz ukupne ponude koja nije mala.

“Dok zvanično ne potpišemo ugovor nećemo detalje otkrivati zbog toga što smo tako dogovorili. Otprilike za 15 dana će se znati svi detalji”, rekao je ministar saobraćaja i veza u Vladi RS Neđo Trninić.

Kad su izabrali opciju niskobudžetne kompanije, nova uprava aerodroma je tražila da ide na najbolju varijantu, a naši izvori kažu da je misteriozna lou-kost kompanija upravo to. Vode se pregovori, nije lako, ali postoje velike šanse da se sklopi posao.  inače, niskobudžetna kompanija sarađuje s kompanijama u regionu – što nam je u SMS poruci nedavno potvrdila i nova uprava.

“Ja vas potpuno razumijem i zbog toga ću vam potvrditi da ta kompanija radi u regionu. Evo, ako sam bar malo pomogao biće mi drago”, napisao je u SMS poruci v.d. direktora Aerodroma Banjaluka Duško Kovačević.

I tuzlanski aerodrom sarađuje s niskobudžetnom kompanijom, a samo za prošlu godinu imao je 535 hiljada putnika. Tuzla u ovom trenutku ima oko 15 destinacija. Ambicije Banjaluke su veće od tuzlanske statistike, a opravdane su boljom geografskom pozicijom i širom populacijom od tuzlanske regije, ali i daleko kvalitetnijom aerodromskom strukturom od Tuzle.

Sa turističkim agencijama pregovara se za još dvije destinacije. Ministar kaže, od ljeta bi lako moglo da se desi da se iz Banjaluke leti za Antaliju, pa i na crnogorsko primorje.

Ono što je sigurno, dok se pregovori ne završe, Banjalučani će letjeti za Begrad i nazad, a  u februaru je ovom linijom prevezeno 717 putnika.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti