Kolpa savjetuje kako najbolje koncipirati i opremiti kupaonicu!

06.11.2015. 15:09 / Izvor: Akta.ba

Vrhunski proizvodi za opremu kupaonica Kolpa San i program kompozitnih materijala Kerrock svojim su izvanrednim tehnološkim svojstvima postignuća na koja su u poduzeću Kolpa ponosni.

Poduzeće Kolpa jedan je od vodećih proizvođača kupaonske opreme u srednjoj i jugoistočnoj Europi. Vrhunski proizvodi za opremu kupaonica Kolpa San i program kompozitnih materijala Kerrock svojim su izvanrednim tehnološkim svojstvima postignuća na koja su u poduzeću Kolpa ponosni.

Sjedište poduzeća Kolpa d.d. je u Metlici na jugu Slovenije. Centralno europski položaj omogućava nam učinkovitu podršku prodajnim mrežama i brzu realizaciju svih marketinških aktivnosti. Kolpa je izvozno usmjereno poduzeće. Za zahtjevna europska tržišta proda čak 80% svojih proizvoda.

Kolpa ima više od 30 godina radnog iskustva u preradi sanitarnog lijevanog akrila, materijala iz kojega proizvodimo kade za kupanje i tuš kade. U programu Kolpa-san od njega izrađuju kupaonske kade, tuš kade i umivaonike za kupaonski namještaj.

Savjeti

Šta mi treba u kupatilu, ko će koristiti kupatilo?

  • Prije nego počnemo s opremanjem kupaonice moramo si postaviti prava pitanja, i to:
  • Tko će koristiti kupaonicu: jedna osoba, obitelj, par, obitelj s djecom ili starije osobe?
  • Hoće li kupaonicu koristiti više osoba istovremeno?
  • Želimo li imati odvojen prostor za sanitarije?
  • Koliko često ćemo koristiti kupaonicu?
  • Volimo li se na brzinu istuširati, opuštati se u kupaonskoj kadi ili sve to ovisi o trenutnoj inspiraciji?

Kolpa savjetuje:

Kada opremamo kupaonicu koju će koristiti i djeca pobrinemo se za to de će i njima sve biti na dohvat ruke i ponajprije da koriste kupaonicu na siguran način - zaštitimo oštre kutove i pobrinemo se za priručne ručice.

Za starije osobe odabiremo proizvode koji omogućavaju lakšu uporabu – odabiremo proizvode s nižim rubom, u tuš kabine postavimo dodatna sjedišta, odnosno odaberemo takve proizvode koji to već imaju, a za dodatnu sigurnost uz kadu za kupanje, u tuš kabinu i uz WC školjku montiramo držače, odnosno ručice.

Koliko prostora trebam u kupaonici i za što mi je potreban?

Da bismo prostor u kupaonici najbolje iskoristili i u njemu se istovremeno dobro osjećali, prigodom planiranja rasporeda elemenata u prostoru moramo poštovati određena pravila.

Za svaku nam je radnju potrebna određena minimalna količina prostora i zato udaljenosti između pojedinih elemenata ne smiju biti premale. Uz pridržavanje ovih pravila imate različite prijedloge kako najbolje iskoristiti prostor koji imamo na raspolaganju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti