Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Komisija Parlamenta BiH usaglasila tekst Budžeta

27.07.2020. 12:52 / Izvor: N1

Komisija za usaglašavanje teksta budžeta institucija BiH oba doma Parlamenta Bosne i Hercegovine postigla je saglasnost, te je Budžet usvojen u tekstu kao što je to Predsjedništvo BiH predložilo.

Ovo je potvrdio Asim Sarajlić, zastupnik SDA u Domu naroda, nakon održane sjednice.

"Odustalo se od intervencija HDZ-a i Jasmina Emrića. Nismo se smjeli kockati. U prvom krugu ja i kolega Adil Osmanović smo bili protiv, ali u drugom krugu usaglašavanja smo podržali jer puno više dobijamo ovim budžetom nego što gubimo. Neće 450.000 KM riješiti migrantsku krizu u USK ili 754.000 za nabavku vozila nekoga usrećiti. Bili bi krivci da na kraju sedmog mjeseca nemamo budžet i izbora u ovoj godini", rekao je Sarajlić.

Dodao je kako su "učinili velike kompromise u proteklom periodu, da je bilo puno ucjena, ali da moraju gledati širu sliku i da ne smiju produbljivati krizu".

Poručio je kako je vrijeme da svi rade svoj posao kako se ovakve situacije ne bi ponavljale.

"SDA će uvijek činiti kompromis kako bi ovaj brod Bosna i Hercegovina išao naprijed. BiH će imati lokalne izbore, nakon 12 godina će imati izbore u Mostaru, a nastavit ćemo borbu za migrantsku krizu, borbu protiv korona virusa itd. Povili smo leđa, ali morali smo za opću dobrobit", rekao je Sarajlić.

(Foto: NAP)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti