Komisija Parlamenta BiH usaglasila tekst Budžeta

27.07.2020. 12:52 / Izvor: N1
Komisija Parlamenta BiH usaglasila tekst Budžeta

Komisija za usaglašavanje teksta budžeta institucija BiH oba doma Parlamenta BiH postigla je saglasnost te je Budžet je usvojen.

Komisija za usaglašavanje teksta budžeta institucija BiH oba doma Parlamenta Bosne i Hercegovine postigla je saglasnost, te je Budžet usvojen u tekstu kao što je to Predsjedništvo BiH predložilo.

Ovo je potvrdio Asim Sarajlić, zastupnik SDA u Domu naroda, nakon održane sjednice.

"Odustalo se od intervencija HDZ-a i Jasmina Emrića. Nismo se smjeli kockati. U prvom krugu ja i kolega Adil Osmanović smo bili protiv, ali u drugom krugu usaglašavanja smo podržali jer puno više dobijamo ovim budžetom nego što gubimo. Neće 450.000 KM riješiti migrantsku krizu u USK ili 754.000 za nabavku vozila nekoga usrećiti. Bili bi krivci da na kraju sedmog mjeseca nemamo budžet i izbora u ovoj godini", rekao je Sarajlić.

Dodao je kako su "učinili velike kompromise u proteklom periodu, da je bilo puno ucjena, ali da moraju gledati širu sliku i da ne smiju produbljivati krizu".

Poručio je kako je vrijeme da svi rade svoj posao kako se ovakve situacije ne bi ponavljale.

"SDA će uvijek činiti kompromis kako bi ovaj brod Bosna i Hercegovina išao naprijed. BiH će imati lokalne izbore, nakon 12 godina će imati izbore u Mostaru, a nastavit ćemo borbu za migrantsku krizu, borbu protiv korona virusa itd. Povili smo leđa, ali morali smo za opću dobrobit", rekao je Sarajlić.

(Foto: NAP)

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti