Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Komisija za finansije obustavlja poslaničke plate za mjesece bez sjednica

14.05.2020. 16:21 / Izvor: Avaz.ba

Komisija za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH podržala je poslaničku inicijativu Šemsudina Mehmedovića da se poslanicima, dok traje blokada rada Predstavničkog doma, obustave isplate plate za svaki mjesec u kojem se ne održi bar jedna sjednica ovog doma, kao i svim poslanicima koji u tekućem mjesecu ne prisustvuju bar jednom zasjedanju.

"Na osnovu člana osam Poslovnika Predstavničkog doma, podnosim inicijativu kojom se traži izmjena odluke Zajedničke komisije za administrativne poslove u smislu da se poslanicima, dok traje blokada rada Predstavničkog doma, obustave isplate plate za svaki mjesec u kome se ne održi bar jedna sjednica Doma, kao i svim poslanicima koji u tekućem mjesecu ne prisustvuju bar jednom zasjedanju.", navedeno je u inicijativi.

Ovom inicijativom istovremeno se podstiče Vijeće ministara da u parlamentarnu proceduru uputi izmjene Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH, kojima bi se ova oblast u ovakvim slučajevima precizno definirala, saopćeno je iz Parlamenta BiH.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti