Kompanija Alfa Therm na mostarskom sajmu: Fokus na energetskoj efikasnosti

11.04.2014. 15:31 / Izvor: eKapija.ba

Karlo Čolak, prodajni menadžer Alfa Therma, kaže su na ovom sajmu naglasak stavili na energetsku efikasnost budući da nude rješenja koja za cilj imaju smanjenje utroška energije.

Kompanije Alfa Therm iz Mostara, koja se se bavi grijanjem, klimatizacijom,  ventilacijom i srodnim djelatnostima, predstavila se u sklopu ovogodišnjem Međunarodnom sajmu gospodarstvu u Mostaru.

Karlo Čolak, prodajni menadžer ove kompanije, kaže su na ovom sajmu naglasak stavili na energetsku efikasnost budući da nude rješenja koja za cilj imaju smanjenje utroška energije. Kompanija radi montažu, servis i projektiranje te nudi rješenja za grijanje i klimatizaciju.

''Prisutni smo na tržištu čitave BiH i Hrvatske. Radimo dosta na području Dalmacije, a pojedine projekte i u drugim dijelovima Hrvatske'', kaže on. Dodaje da trenutno razmatraju tržišta iz okruženja, ali još uvijek nemaju konkretnih aktivnosti u tom pravcu.

Podsjetimo, na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu gospodarstvu, koji će trajati do 12. travnja/aprila, predstavlja se oko 700 izlagača iz 20 zemlja. Sajam se održava na oko 30 000 kvadratnih metara zatvorenog i otvorenog izložbenog prostora, u Slobodnoj zoni Hercegovina. 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti