Kompanija cargo-partner ponovno uvrštena među najveće kompanije u BiH

22.11.2021. 11:36 / Izvor: Akta.ba
cargo partner

cargo-partner u Bosni i Hercegovini našao se na 13. mjestu na listi "Srednja poduzeća po prihodu".

Sa zadovoljstvom možemo podijeliti sa vama da je cargo-partner i ove godine uvršten od strane biznis magazina “Poslovne novine” među 100 najvećih kompanija u Bosni i Hercegovini, saopćili su iz ove kompanije.

U ovogodišnjoj ljestvici, kompanije su izlistane na temelju poslovnih rezultata ostvarenih u prethodnoj godini i rangirane po četiri kriterija: prihodu, dobiti, vrijednosti izvoza i zaposlenima. Godišnja izvješća za 2020. podnijelo je ukupno 34.960 kompanija.

cargo-partner u Bosni i Hercegovini našao se na 13. mjestu na listi "Srednja poduzeća po prihodu",  na osnovu ukupnog prihoda ostvarenog u 2020.godini u visini od preko 17 miliona KM.

Ovim povodom, Sanjin Hamidović, direktor cargo-partner d.o.o. Sarajevo, izjavljuje: "Ovaj rezultat  dokazuje da je cargo-partner u Bosni i Hercegovini financijski stabilna kompanija,  čak i u vremenima izazovnih okolnosti i vrlo nestabilnih tržišnih uvjeta. Pored toga, rezultat za nas znači obavezu daljnjeg usavršavanja i rasta s ciljem zadovoljenja potreba svih naših stakeholdera, a prije svih kupaca, dobavljača i radnika kompanije. U skladu sa jednim od naših postulata, nastavljamo da se trudimo da budemo "bolji od drugih." "

O kompaniji cargo-partner

cargo-partner je privatni pružatelj info-logistike, koji nudi sveobuhvatan portfolio rješenja za vazdušni, pomorski, kopneni transport i skladištenje. Sa skoro 40 godina stručnosti u informatičkoj tehnologiji i optimizaciji lanca snabdijevanja, kompanija dizajnira usluge po mjeri za širok spektar industrija kako bi stvorila konkurentne pogodnosti za svoje kupce širom sveta. Osnovan 1983. godine, cargo-partner je 2020. ostvario promet od preko milijardu EUR i trenutno zapošljava 3.250 zaposlenika širom svijeta.

U Bosni i Hercegovini kompanija posluje punih 13 godina i trenutno broji 37 zaposlenika.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti