Kompanija cargo-partner proširuje iLogistički centar u Dunajskoj Stredi

01.07.2020. 08:39 / Izvor: Akta.ba
Kompanija cargo-partner proširuje iLogistički centar u Dunajskoj Stredi

Najnovijim proširenjem iLogističkog centra u Dunajskoj Stredi, kompanija cargo-partner u Slovačkoj ima za cilj da pojednostavi operacije u skladištima.

Pružalac usluga međunarodnog transporta i informacione logistike dodao je više od 3.600 slotova za palete u svom skladištu u Dunajskoj Stredi, Slovačka, čime je na površini od 18.300 kvadratnih metara došao ukupno do 26.700 slotova za palete. Direktna veza sa kontejnerskim terminalom METRANS omogućava lagan željeznički pristup glavnim evropskim morskim lukama i Kini Novim putem svile.

Najnovijim proširenjem iLogističkog centra u Dunajskoj Stredi, kompanija cargo-partner u Slovačkoj ima za cilj da pojednostavi operacije u skladištima, poveća efikasnost i stvori više prostora za korisnike iz automobilske industrije. Investicija se sastoji od 2.727 slotova za euro palete (120x80 cm) kao i 900 slotova za palete 160x80 cm na površini od 1.000 m². Dva nova viljuškara (VNA)  za rad u veoma uskim radnim hodnicima sa podnom indukcijom osiguravaju visoko efikasne operacije u skladištima. Viljuškari se koriste u skladišnoj zoni i servisnom prostoru za fino podizanje, opremanje i pakovanje više od milion dijelova godišnje za dva glavna korisnika automobilskog sektora koji je veoma osjetljiv na usluge.

Rast zajedno sa dugoročnim automobilskim korisnikom

Tibor Majzún, generalni direktor kompanije cargo-partner u Slovačkoj, o razlozima za širenje: “Naše najnovije ulaganje u Dunajskoj Stredi motivisano je željom da poboljšamo i proširimo našu saradnju sa dugoročnim automobilskim korisnikom. Uz dodavanje više od 3.600 novih slotova za palete, drago nam je da pojednostavljujemo operacije skladišta i nastavljamo naš rast zajedno sa našim cijenjenim korisnikom. Na osnovu dugogodišnjeg iskustva u rukovanju automobilskim, industrijskim rezervnim dijelovima i visoko-tehnološkim mašinama kao i prevelikim robama i projektnim teretnim pošiljkama, naš tim u iLogističkom centru pruža niz usluga sa dodanom vrijednošću, obezbeđujući kvalitet i brigu na svakom koraku  lanca snabdijevanja.”

Čvorište za intermodalne pošiljke Novim putem svile

Sa neposrednom vezom na željeznički kontejnerski terminal METRANS, iLogistički centar u  Dunajskoj Stredi pruža prosječnu jednodnevnu prednost u odnosu na uporedive usluge. To ga čini jednim od najvažnijih željezničkih čvorišta kompanije cargo-partner u Europi. Njegova povoljna lokacija pruža željeznički pristup većini morskih luka u Europi i Kini Novim putem svile. Sa ove intermodalne kapije, kompanija cargo-partner isporučuje automobilske komponente vodećim proizvođačima originalne opreme (OEM) u nekoliko europskih zemalja, uključujući Slovačku, Mađarsku, Austriju i Republiku Češku.

Stalna proširenja i rastuća potražnja u region

Nakon izgradnje prve hale skladišta 2012. godine i dodavanja druge hale 2016. godine, iLogistički centar u  Dunajskoj Stredi godišnje se proširuje kako bi se prilagodio rastućoj potražnji korisnika. Danas, skladište pruža 18.300 m² skladišnog prostora sa 27.600 slotova za palete, uključujući 3.300 m² carinskog skladišnog prostora. Pored iLogističkog centra u Dunajskoj Stredi, kompanija cargo-partner također upravlja drugim skladištem u Bratislavi na ukupnoj površini od 8.200 m² sa 14.000 slotova za palete.

O kompaniji cargo-partner

cargo-partner je pružalac usluga informacione logistike u privatnom vlasništvu, koji nudi sveobuhvatan portfelj rješenja za zračni, pomorski i kopneni transport, kao i skladištenje. Sa više od jedne trećine stoljeća stručnosti u oblasti informacione tehnologije i optimizacije lanaca snabdijevanja, kompanija osmišljava namjenske usluge za širok spektar djelatnosti kako bi stvorila konkurentne prednosti za svoje klijente širom svijeta. Osnovan 1983. godine, cargo-partner je ostvario promet od 825 miliona eura (procjena) u 2019. godini i trenutno zapošljava 3.150 ljudi širom svijeta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti