Kompanija ČIP sistemi u jesen ulazi jako dinamično

03.10.2017. 09:05 / Izvor: Akta.ba
Kompanija ČIP sistemi u jesen ulazi jako dinamično

Nakon ljeta i godišnjih odmora kompanija ČIP sistemi u jesen ulazi jako dinamično, sa mnogo završenih projekata, ali i projekata koji tek čekaju svoju realizaciju.

Nakon ljeta i godišnjih odmora kompanija ČIP sistemi u jesen ulazi jako dinamično, sa mnogo završenih projekata, ali i projekata koji tek čekaju svoju realizaciju.

Kao što Uprava ove uspješne bosanskohercegovačke kompanije naglašava edukacijom, odnosno sticanjem znanja i vještina zaposlenika stvara se temelj za njihov daljnji razvoj koji je izuzetno značajan i usko vezan za korištenje ljudskih potencijala – s tim u vezi u mjesecu septembru uposlenici ČIP sistema imali su priliku prisustvovati određenim edukacijama kojima su kako ističu u ČIP sistemima doprinijelu razvoju njihove karijere, ali i kompanije koja ih zapošljava.

Ajša Smajić-Jašarević i Ilma Softić su u organizaciji Udruženja privrednika "Pozitiv" prisustvovale seminaru o korištenju savremenih internet alata u poslovanju i promociji preduzeća, kojim su imali priliku upoznati trendove koje tržište nameće te diskutovati o smjernicama koje je potrebno poduzeti kako bi se obezbijedila bolja pozicija u sferi e-poslovanja.

Također, svi uposlenici su u septembru prošli kroz standardnu obuku zaštite na radu i zaštite od požara koju je provela specijalizovana kompanija Proving d.o.o. Pomenuta edukacija spada u osnovne obveze poslodavaca kojima provodi osposobljavanje za početno gašenje požara za sve zaposlenike, kao i edukaciju zaštite na radu koja čini sistem pravila, načela, mjera, postupaka i aktivnosti čijom se primjenom ostvaruje i unapređuje sigurnost i zaštita zdravlja na radu, s ciljem spječavanja rizika na radu, ozlijeda na radu itd.

Lejla Tufo, izvršna direktorica kompanije ČIP sistemi imala je priliku sudjelovati na seminaru "Sigurnost informacija" u Vanjskotrgovinskoj komori Bosne i Hercegovine. Kako je navela Tufo ovo je jedna od značajnijih edukacija na kojima je prisustvovala s obzirom na zakone i regulative koje se moraju slijediti prilikom IT upravljanja. Tufo je krajem mjeseca prisustvovala na seminaru "Načini apliciranja za domaće i EU fondove" na kojem je imala priliku učiti o bespovratnim sredstvima fondova Europske Unije kao jednog od načina pružanja finansijske pomoći koji daje mogućnost organizacijama i institucijama iz javnog i privatnog sektora da finansiraju svoje samoodržive projekte i ideje.

S obzirom da je znanje instrument za djelovanje – Emina Papić, referent računovodstva prisustvovala je na Refam Creative Solutions seminaru na temu inspekcijskog nadzora i aktuelnosti u primjeni propisa iz oblasti direktnih poreza, indirektnih poreza i radnih odnosa. S obzirom da u opis Emininog posla spada praćenje primjene ovih i sličnih propisa – imala je priliku riješiti dileme i nedoumice sa kojima se kompanija susreće u postupku samog inspekcijskog nadzora, posebno zbog razlika koje se pojavljuju u njihovom svakodnevnom tumačenju.

Medijske pažnje ČIP sistemima, odnosno direktorici Adisi Tufo nije ni ovaj mjesec nedostajalo – govoreći o ženskom poduzetništvu, značaju angažovanja žena poduzetnica u procesima odlučivanja, ali ponajviše je govorila od novoosnovanoj Regionalnoj asocijaciji poduzetnica "POSLOVNA ŽENA".

15. Međunarodni sajam ekologije "EKOBIS 2017" u Bihaću ove godine su posjetili i članovi bosanskohercegovačkog udruženja privrednika "Pozitiv". Članica udruženja je i kompanija ČIP sistemi, a u ime kompanije sa Pozitivom je išao prokurista, bivši direktor kompanije Fuad Tufo, koji je i 20. septembra prisustvovao na gala svečanosti kojom su Poslovne novine obilježile dva jubileja – 30. izbor "100 najvećih u privredi BiH" i 45. godišnjicu poslovanja. 

Kraj mjeseca u ČIP sistemima obilježio je poslovni put u Tursku. Naime, generalna direktorica Adisa Tufo i izvršna direktorica kompanije Lejla Tufo boravile su u službenoj posjeti Turskoj, koju je organizovao Centar za razvoj odnosa sa BiH "Bigmev" za članice predsjedništva Regionalne asocijacije poduzetnica "Poslovna žena". S ciljem jačanja odnosa i novih poslovnih kontakata gospođe Adisa i Lejla su imale priliku boraviti u tri industrijska centra Istanbulu, Bursi i Inegolu gdje su ih primile nedavne gošče Bosne i Hercegovine i ČIP sistema Müfide Karaduma, Hande Anil i Zerrin Firat. Predstavnice ČIP sistema su u okviru B2B sastanaka imale priliku upoznati, ali i dogovoriti nove poslovne saradnje, koje im u budućnosti garantuju jačanje i razvoj kompanije. "Ovdje je riječ o planiranoj dugogodišnjoj poslovnoj suradnji", kazala je nakon posjete Adisa Tufo, dodajući da će poslovni odnos nastaviti ne samo za dobrobit ČIP sistema i Hobby Art Centra nego i kako bi se otvorili novi projekti koji donose čvršću vezu između poduzetnica Bosne i Hercegovine i Turske.

Altermedija i projekat Ladies In su ponovo sarajevskim damama priredili noć za pamćenje, a u ime ČIP sistema event su posjetile Sanela Hadžić, koordinatorica prodaje u Hobby Art Centru i Ilma Softić, PR menadžerica. Svoje vrijeme odlučile su provesti kvalitetno, u opušenoj atmosferi Ladies In događaja. Uživale su u prvom dijelu eventa - druženju, novim poznanstvima, kako prijateljskim tako i poslovnim, a sve u cilju promocije ženskog poduzetništva i kulture, a zatim i na prvoj prikazanoj operi ovog događaja – Verdijevoj Travijati.

Među kulturni događaj kojem su prisustvovali ČIP sistemi ubraja se i izložba turskog streličarstva – Kemankeş. Događaju su prisustvovali direktorica Adisa Tufo i prokurista Fuad Tufo koji su istakli značaj poznavanja naše historije, njegovanja tradicije i upoznavanja sa događajima i historijskim momentima koji su uticali da narod, i narodi izgledaju i djeluju kao danas.

U septembru, Hobby Art Centar organizovao je nekoliko radionica, ali najzanimljivije su ostavili za kraj – prezentovane su nove aktivnosti, među kojima je i posjeta iz Zagreba. Majstorica decoupage tehnike Tea Jurković posjetit će Hobby Art Centar početkom oktobra i svim posjetiteljima i kupcima Hobby Art Centra garantuje kvalitetnu edukaciju, nova znanja i odlično druženje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti