Kompanija Cisco obilježila 10 godina poslovanja u BiH

27.12.2016. 08:25 / Izvor: Akta.ba
Kompanija Cisco obilježila 10 godina poslovanja u BiH
OTVORI GALERIJU

Kompanija Cisco Systems Internetworking d.o.o. Sarajevo ove godine slavi 10 godina poslovanja u Bosni i Hercegovini.

Povodom 10. godišnjice uspješnog rada u Bosni i Hercegovini, kompanija Cisco je 14. decembra u Sarajevu organizirala konferenciju Cisco Distribution Day na kojoj su predstavljeni najnoviji business informatički trendovi.

U okviru ovog jedinstvenog događaja organizatori su upriličili forum visokog ranga sa prezentacijama o najnovijim trendovima u poslovanju i tehnologijama, temeljitim tehničkim analizama kao i poslovno-orjentiranim sesijama paralelno sa živim demonstracijama Cisco rješenja.

Najupečatljiviji je bio prvi prikaz telemedicine u BiH izveden u saradnji sa partnerskom kompanijom Verso i dr. Emirom Talirevićem iz Moje klinike, saopćeno je iz ove kompanije za Akta.ba.

Urađena je interpretacija ultrazvučne dijagnostike putem telemedicinske konekcije. Ovom metodom se omogućava pristup svim pacijentima, skraćuju liste čekanja i umanjuju troškovi.

Skupu su prisustovali stručnjaci iz oblasti tehnologije i komunikacija, javnog, bankarskog i privatnog sektora, te vrsni predavači iz zemlje i regiona.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti