Vijesti

Kompanija "DEKRA savjetovanje" ozvaničila početak rada u Sarajevu

14.02.2008. 13:51 / Izvor: Fena

Kompanija DEKRA savjetovanje d.o.o. danas je u Sarajevu svečano obilježila početak rada.

Osnovala ju je kompanija DEKRA Arbeit GmbH, sa sjedištem u Štutgartu, sa željom da svoje djelovanje, uz ostale zemlje jugoistočne Evrope, proširi i na tržište BiH.

Kompanija DEKRA savjetovanje d.o.o. smještena je u poslovnom centru UNITIC u Sarajevu, a prema riječima direktora Samira Selmanovića, nudi usluge privremenog zapošljavanja i kompletnu uslugu konsaltinga u oblasti upravljanja ljudskim resursima.

Regionalni menadžer DEKRA-e za jugoistočnu i istočnu Evropu Daniele Divajnović kazao je da DEKRA savjetovanje d.o.o. predstavlja jednu od četiri jedinice DEKRA-e GmbH koja pruža sveobuhvatan portfolio usluga s naglaskom na testiranju vozila i opreme, ispitivanju kvalitete očuvanja okoliša i vršenju konsultantskih poslova.

DEKRA GmbH, između ostaloga, u svijetu raspolaže s 95 ureda za zapošljavanje, 62 edukacijska centra, 35.000 centara za pregled vozila, dok joj je godišnji prihod 1,3 milijarde EUR.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti