Kompanija Gradnja: Kvalitet ključ uspješnog poslovanja

03.07.2013. 10:38 / Izvor: eKapija.ba
Kompanija Gradnja: Kvalitet ključ uspješnog poslovanja

Kompanija Gradnja iz Mostara iza sebe ima značajan broj projekta koje su uspješno završili. Neki od njih su obnova i izgradnja škola, te drugih infrastrukturnih objekata, kao i radovi na trajnoj zaštiti Počitelja.

Građevinska kompanija "Gradnja" iz Mostara je firma koja iza sebe ima uspješno realiziran veliki broj projekata. U ovoj firmi vjeruju da je kvalitet ključ uspješnog poslovanja, a to je temelj i njihovog dosadašnjeg i budućeg poslovanja. 

"Cilj nam je kvalitetno izvođenje projekata na zadovoljstvo kupaca. Naši ciljevi su usmjereni ne samo na stalno povećanje dobrobiti zaposlenih i lokalne zajednice, nego i svih ostalih interesnih skupina koje su na bilo koji način povezane s poduzećem'', navode iz ove kompanije.

(Objekt Aerodrom Mostar-izgradnja)

"Gradnja" je trenutno uključena u realizaciju nekoliko značajnih projekta rekonstrukcije i izgradnje u BiH. Neki od njih su obnova sportske sale Prve osnovne škole Konjic, rekonstrukciju stambenih objekata u općinama Mostar i Prozor/Rama. Kompanija je angažiranana i na izgradnji infrastrukturnih projekata na gradskom području Mostar-Sjever, osnovnih škola Livač i Humi, kao i na poslu uređenja okoliša oko HE Mlini, kao i rekonstrukciji dijela zgrade za potrebe Međunarodne zračne luke – Aerodroma Mostar.

O tome što bi aktualne vlasti trebale uraditi na stvaranju boljeg okruženja za poslovanje u "Gradnji" smatraju da je  to efikasnije suprotstavljanje korupciji  i kršenju zakona o javnim nabavkama kojima se, smatraju, kroz neprilagođene i netransparentne procedure nanosi šteta od nekoliko stotina milijuna KM.

Kao najveće prepreke sa kojima se suočavaju u poslovanju ističu upravo korupciju i probleme u naplati potraživanja, kao i  nepoštivanje rokova plaćanja.

Neki od značajnijih projekata na kojima su radili su izgradnja sportske sale Vrapčići u Mostaru, faza II, gdje je investitor bio Fondacija za održivi razvoj (OdRaz); trajna zaštita Počitelja, rekonstrukcija i revitalizacija Pašine Tabije kao i sanacija ruševne kule na dnu jugozapadnog bedema, sanacija stare zapuštene kaldrme, te dersovanje bedema od Kuline do Gornje Kapije u Počitelju. Investitor u ovom projektu je bilo Federalno ministarstvo okoliša i turizma.

Bili su angažirani i na izvođenju građevinsko-zanatskih radova na zgradi Federalnog zavoda za PIO/MIO; rekonstrukciji zgrade Mašinskog fakulteta Univerziteta ''Džemal Bijedić'' u Mostaru; te projektu trajne zaštite Počitelja, Izvođenje radova konzervacije, restauracije i sanacije fizičkih struktura u Starom gradu Počitelju - investitor: Federalno ministarstvo okoliša i turizma. Tu je i projekt rekonstrukcije objekata kolektivnog stanovanja u Mostaru u Ulici BNR 31 i BNR 55 gdje je investitor bio Grad Mostar.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti