Kompanija IGM predstavila ekoterm blok na ZEPS-u

03.10.2018. 13:16 / Izvor: Akta.ba

Ono što je specifično za ovu uspješnu kompaniju, jeste da konstantno radi na poboljšanju energetske efikasnosti.

S bogatim proizvodnim programom kompanija IGM se predstavila na 25. Generalnom BH sajmu "ZEPS" i 15. međunarodnom sajmu metala.

Jedan od proizvoda koji su predstavili je Ekoterm blok koji kako kaže Adnan Imamović, referent za marketing i informacione tehnologije u IGM Visoko je znatno povećane dimenzije i koji omogućava bržu i ekonomičniju gradnju.

"U dodatku sa blokom predstavili smo i pomoćno sredstvo za majstore, odnosno slajder koji omogućava da se malter ravnomjerno rasporedi. Na ovaj način se povećava efikasnost u gradnji, brzina i ušteda maltera", kaže Imamović.

Na ZEPS-u su predstavili i protuprovalna i protupožarna vrata.

"Radi se o tri modela vrata koja se ugrađuju na sve više mjesta na velikim stambenim, ali i na objektima IGM-a", navodi Imamović, dodajući kako je predstavljen i IGM-ov  stambeni objekat koji je završen prošle godine u Ilijašu.

"Radi se o objektu Ilijaš 2 koji ima 47 stambenih jedinica, namjenjenih prodaji na tržištu. Objekat je skoro u potpunosti prodat", kazao je Imamović, navodeći kako se kompanija nalazi u vrlo značajnoj investiciji. Gradi  još jedan stambeni objekat koji bi trebao biti završen početkom naredne godine. Objekat će imati 50 stanova, a u planu je izgradnja još jednog takvog objekta na ulazu u Visoko u naselju Carica.

Ono što je specifično za ovu uspješnu kompaniju, jeste da konstantno radi na poboljšanju energetske efikasnosti koji omugućavaju da se cigla održi na tržištu kao prirodni, ekološki, zdravi materijal za gradnju.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti