Kompanija JUB u Sarajevu otvorila Logističko-edukativni centar vrijedan oko pet miliona KM

05.07.2012. 14:09 / Izvor: eKapija.ba
Kompanija JUB u Sarajevu otvorila Logističko-edukativni centar vrijedan oko pet miliona KM

Kompanija JUB d.o.o. Sarajevo jučer je u prisustvu predstavnika državnih institucija, velikog broja saradnika i partnera iz cijele BiH, te predstavnika medija otvorila Logističko edukativni centar (LEC) Sarajevo.

Čast svečanog presijecanja vrpce pripala je Nikoli Lovrinoviću, savjetniku predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, Štefanu Hoyeru, predsjedniku Uprave JUB-H d.d. i Muhidinu Hrapoviću, direktoru JUB d.o.o. Sarajevo.

JUB d.o.o. Sarajevo pokriva cjelokupno bosansko-hercegovačko tržište. Kruna dosadašnjeg rada započetog 1998. godine, te prisutnosti na tržištu Bosne i Hercegovine jeste stavljanje u funkciju novog logističko-edukativnog centra u Sarajevu koji će omogućiti veći nivo poslovanja i organizacije distribucije robe. Moderni objekat se prostire na 1500 m2 i njegova vrijednost iznosi preko 5 mil. KM. Time su na jednom mjestu objedinjene aktivnosti vezane za prodaju JUB-ovih proizvoda na bosansko-hercegovačkom tržištu u cilju povećanja zadovoljstva kupaca i zadržavanja jedne od vodećih pozicija na tržištu.

U sklopu LEC-a Sarajevo osiguran je prostor nazvan "JUB AKADEMIJA2 u kojem će se, uz vrhunsko educirano osoblje, omogućiti kvalitetno održavanje kako teoretskih, tako i praktičnih prezentacija za izvođače radova i trgovce, arhitekte i druge ciljne skupine. Na raspolaganju je i "JUB DESIGN STUDIO" (JDS) koji se prostire na 150m2 izložbenog prostora.

"Nadamo se da će sistem sve na jednom mjestu od organizacije edukacije, savjeta, praktične primjene proizvoda, galerije urađenih uzoraka još više pokazati našu brigu za kupce", naglasio je u svome obraćanju gosp. Muhidin Hrapović, direktor JUB d.o.o. Sarajevo.

Skupinu JUB čini 11 firmi u Sloveniji i Evropi. Krovna kompanija je holding kompanija JUB-H, d.d., društvo za upravljanje i finansije, osnovana u Dol pri Ljubljani, koja okuplja sve podružnice u Sloveniji i inozemstvu. U Sloveniji su u okviru Skupine JUB još dva društva: JUB Kemijska industrija d.o.o., koja je proizvodno-trgovačko preduzeće, te JUB-Tehnološko razvojni centar d.o.o. sa tehnološko-istraživačkom funkcijom u Skupini.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti