Kompanija LANACO platinum sponzor NetWork 10 konferencije

03.03.2020. 14:21 / Izvor: Akta.ba
Kompanija LANACO platinum sponzor NetWork 10 konferencije

Kompanije LANACO, koja će u godini jubileja, proslave 30 godina od osnivanja, na ovom događaju imati status platinum sponzora.

NetWork konferencija, kao i svih prethodnih godina, i ove godine uživa veliku podršku jednog od lidera na IT tržištu Bosne i Hercegovine, kompanije LANACO, koja će u godini jubileja, proslave 30 godina od osnivanja, na ovom događaju imati status platinum sponzora. 

Na danas održanoj konferenciji za novinare u Sarajevu, povodom najave NetWork 10 konferencije, a koja će se održati u periodu od 25.3.-27.3.2020. godine u Grand Hotelu Neum, predstavnici kompanije LANACO i Microsofta BiH su izrazili zadovoljstvo nastavkom saradnje i istakli njen strateški značaj za obje strane. Danas gotovo sve kompanije postaju digitalne, a LANACO sa svojim softverskim rješenjima i infrastrukturom pomaže različitim industrijama da unaprijede poslovanje u skladu sa globalnim tržišnim trendovima.

Merima Pecikoza, direktorica LANACO ureda u Sarajevu izrazila je zadovoljštvo što će ove godine kroz platinum spoznorstvo podržati razmjenu ideja, znanja i informacija u IT sektoru.

"Poseban značaj je u simbolici 10 godina konferencije i 30 godina kompanije LANACO i kroz sve programe koje smo planirali ove godine želimo da podijelimo znanje i iskustvo koje imamo. Zato je NetWork sjajna prilika da se okupimo s kolegama iz IT sektora i da adresiramo neke glavne izazove na koje bh. društvo nailazi na putu digitalne transformacije", poručila je Pecikoza.

Ana Lojić, PR kompanije LANACO, izrazila je zadovoljstvo zbog učešća i najavila šta to učesnike očekuje za vrijeme NetWork 10 konferencije.

"Prihvatanjem digitalne realnosti kreirali smo put uspjeha stvaranjem naprednih rješenja koja su strateški resurs transformacije poslovanja kompanija iz različitih grana industrije. Na taj način LANACO direktno utiče na njihovu konkurentsku prednost, ali i na sposobnost opstanka u sve izazovnijem poslovnom okruženju. Na ovogodišnjem NetWorku LANACO će se predstaviti kroz tri izlaganja", kazala je ona. 

Tako će u okviru Business Day-a govoriti o izazovima koji se u kontinuitetu kreiraju u procesu tranzicije poslovanja tradicionalnih IT kompanija u digitalnu realnost, a u kojoj dominiraju imperativi inovativnosti i fleksibilnosti.

"'Kako moderni Data centri i Cloud usluge mijenjaju poslovno okruženje' jedna je od tema o kojoj će govoriti naši stručnjaci, a predstavićemo i 'LANACO Go platformu' odnosno koncept rješenja zasnovanih na IoT tehnologijama“, istakla je Lojić.

Kao najveća privatna IT kompanija u BiH, LANACO danas prolazi kroz procese tranzicije sa ciljem zadržavanja stečenih pozicija i širenja na globalno tržište, nastojeći da sa svojim dugogodišnjim iskustvom uvijek isporuči nova inovativna rješenja namijenjena brojnim oblastima.

Zoran Bojanić, sistem inženjer za računarske mreže u kompaniji LANACO  i jedan od predavača na ovogodišnjem NetWorku, ističe da je ova konferencija odlična prilika za razmjenu znanja i iskustva tehnoloških stručnjaka, ali i svih onih koji žele da uz pomoć savremenih tehnologija osnaže svoje poslovanje. 

Mirad Maglić, Country Representative Microsoft BiH, također je istaknuo prednosti nove saradnje ističući da NetWork, kao najveća tehnološka konferencija u Bosni i Hercegovini, predstavlja koncentrator i katalizator znanja, mjesto okupljanja domaćih i stranih IT stručnjaka i sredstvo za uspostavljanje i unapređenje poslovnih i ličnih veza i poznanstava.  

"Izuzetno mi je drago da je Microsoft kroz proteklih deset godina uvijek bio blizak konferenciji, zajedno s našim partnerom Lanacom, kao i mnogim drugima, i jako mi je drago što je NetWork konferencija postala istinski prepoznatljiv regionalni brand", poručio je Maglić.

Istakao je da se ulaskom u drugu deceniju NetWorka, pomjeraju tehnološki trendovi. 

"Kako je prošlu deceniju obilježila digitalna transformacija, tako će 2020. obilježiti nešto što se zove "tehnološki intenzitet" a odnosi se na to na koji način firma može iskoristiti tehnologiju u koju je uložio novac, kako bi razvio vlastita rješenja", pojasnio je on, dodajući da će u narednih desetak godina i Microsofto i cijela IT industrija fokusirati na tome.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti