Kompanija LANACO ušla u ELITE program Londonske berze

06.03.2017. 10:55 / Izvor: Akta.ba

LANACO je prva kompanija iz BiH koja je pristupila ovom prestižnom programu, u koji se može ući samo na osnovu preporuke.

Kompanija LANACO je prva iz BiH koja se nalazi u ELITE programu Londonske berze. LANACO je prvi pristupio ovom prestižnom programu u koji se može ući samo na osnovu preporuke.

"Velika nam je čast, ali i izuzetna prilika da u trenutku ogromnih strukturnih promjena na globalnom biznis nivou, koje su u najvećoj mjeri rezultat aktuelnog procesa digitalne transformacije, budete učesnik programa koji su kreirali eksperti Londonske berze, jednog od stubova svjetske ekonomije. Program je namijenjen kompanijama koje po svom dosadašnjem poslovnom rezultatu, biznis modelu i prepoznatom razvojnom kapacitetu imaju budućnost da ostave traga unutar evropskog eko-sistema. ELITE zapravo pomaže da se članice programa kvalitetnije i tržišno realnije pripreme za izlazak na globalnu pozornicu. Kako bi se ovaj transfer obezbijedio Londonska berza je kreirala čitav niz radionica, tematskih panel diskusija i konceptualnih prezentacija koje realizuju najveća imena moderne ekonomske misli u svijetu. Svoja znanja i poslovnu viziju na nas prenose čuveni profesori sa univerziteta Harvard, LSE i ESCP, odnosno oni koji danas određuju makroekonomsku politiku najvećih svjetskih ekonomskih sila. Ako tako posmatramo ovo iskustvo je prosto rečeno apsolutno jedinstveno", rekao je ovo za Akta.ba Dragan Ninić, menadžer Sektora za razvoj poslovanja kompanije.

"Pridružiti se ovom kako sam naziv programa i kaže, elitnom programu nije jednostavno i zahtjeva ozbiljne pripremne radnje. Sa druge strane cijeneći slobodu svake kompanije i ovdje je potrebno iskazati saglasnost za ulazak u proces. Suština ovog procesa je da organizator programa na osnovu zvaničnih finansijskih i poslovnih izvještaja procijeni spremnost kompanije za učešće. Sa ove vremenske distance bila je to zanimljiva vježba koja je potvrdila da poziv nije došao neopravdano. Takođe, analiza koja je uslijedila nakon što smo dostavili cjelokupnu dokumentaciju je pokazala da smo dobro radili, njegovali prave biznis vrijednosti i kreirali prepoznatljiv imidž na tržištu koji ima svoju vrijednost. Na osnovu svega ovoga smo ušli u ELITE program", dodaje Ninić.

Od samoga početka programa kreće veoma fokusiran i tematski diferenciran rad sa članovima, koji uvažava njihovu specifičnost po različitim ekonomskim kriterijumima sa jasnim ciljem da se u naredne dvije godine kod svakog od njih kreira novi kvalitet dovoljan da se napravi taj najvažniji poslovni iskorak, globalna pozornica.

"Suština svega je da se pomogne članovima programa da pravilno prepoznaju, a nakon toga i na pravi način postave sve kritične elemente rasta i sve sa konačnim ciljem da se kreira kompanija sposobna da odgovori na sve zahtjeve globalnog tržišta na početku XXI vijeka. Kao neki vid finalne kontrole planiran je  susret sa investitorima koji će imati prilike da daju svoje mišljenje o evidentiranom napretku kompanije u prethodne dvije godine.  Završni događaj je susret sa investitorima u Londonu, koji obuhvata neki vid prezentacije našeg rada tokom te dvije godine", naglašava Ninić, te ističe da u ELITE programu nema opuštanja, da program ima jasnu strukturu i drži pažnju članova tokom čitavog svog trajanja.

Sastav kompanija koje učestvuju u programu je različit, a ono što im je zajedničko je to da su prepoznate kao one koje imaju budućnost i koje treba podržati u interesu evropskog eko-sistema. Svakako shodno važnosti digitalne transformacije po daljnji razvoj globalne ekonomije, u programu se nalazi veći broj predstavnika IT sektora.

Znanje stečeno u programu kompanija LANACO je već počela primjenjivati u radu i očekuje da ono donese novi kvalitet i bude pokretač njenog budućeg razvojnog zamaha sa ciljem kreiranja uslova koji će omogućiti da svi njeni zaposleni budu u prilici da ostvare svoj puni potencijal.

"Ovo je za nas jedna velika poslovna prilika, da u jednom izazovnom poslovnom okruženju, kreiramo dobitnu formulu uspjeha za XXI vijek. Biće to takođe, jedno uzbudljivo poslovno putovanje na kome bi trebali da kao organizacija sazrijemo u jednoj novoj poslovnoj dimenziji i budemo spremni da iskorisitimo tržišne šanse koje će nam se otvoriti na međunarodnom tržištu", zaključuje Ninić u razgovoru za Akta.ba.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti