Kompanija Logosoft lokalizovala Microsoft Dynamics 365 Business Central za BiH

08.01.2020. 09:58 / Izvor: Akta.ba
Kompanija Logosoft lokalizovala Microsoft Dynamics 365 Business Central za BiH

Microsoft Dynamics 365 Business Central, svjetski poznata poslovna ERP (Enterprise Resource Planning) aplikacija je dobila zvaničnu lokalizaciju za Bosnu i Hercegovinu.

Microsoft Dynamics 365 Business Central, svjetski poznata poslovna ERP (Enterprise Resource Planning) aplikacija je dobila zvaničnu lokalizaciju za Bosnu i Hercegovinu.

Nakon prethodnih lokalizacija Microsoft Dynamics NAV sistema, Logosoft je krajem 2019. godine završio lokalizaciju Microsoft Dynamics 365 Business Central, čime su dokazali da ostaju jedan od vodećih Microsoft partnera u BiH. Sama lokalizacija, kao i Modul za kadrovsku evidenciju i obračun plata, su prošli strogu provjeru prema izuzetno zahtjevnim CfMD (Certified for Microsoft Dynamics) procedurama od strane ovlaštenih testing kuća 1ClickFactory i Lionbridge, nakon čega je Logosoft dobio potvrdu da su sve modifikacije i kreirane funkcionalnosti Cerfitied for Microsoft Dynamics.

Radi se o četvrtoj po redu Logosoftovoj lokalizaciji ovog sistema, prethodno poznatog pod nazivom Microsoft Dynamics NAV. Sa novom verzijom Microsoft je donio i niz novina, kako funkcionalno, tako i tehnološki. Oslobodili su se starog interfejsa aplikacije na koji su korisnici navikli već godinama, odustali su i od starog razvojnog okruženja te je Microsoft Dynamics 365 Business Central sistem koji je spreman, kako za lokalne implementacije na vlastitoj infrastrukturi, tako i za cloud implementacije.

Sam proces lokalizacije, pored prevoda na bosanski jezik, podrazumijevao je i prilagođavanje sistema BH zakonodavstvu, izradu svih zakonski propisanih izvještaja, integraciju sa sistemima poreske uprave, e-banking sistemima banaka u BiH i drugim institucijama te neizbježnu integraciju sa ceftificiranim fiskalnim uređajima, kao i lokalizaciju programske pomoći korisnicima što dodatno olakšava korištenje sistema.

Posjedovanje vlastitog data centra, kompaniji Logosoft daje prednost kod implementacija, jer korisnicima može nuditi cloud implementacije na Logosoft infrastrukturi, bilo u subscription načinu licenciranja sistema ili on-premise načinu licenciranja. Uz usluge iz Logosoft Data Centra korisnik ne mora imati vlastitu infrastrukturu za pokretanje i održavanje svih neophodnih servisa, ne mora razmišljati o dodatnom prostoru za smještaj baze podataka na serveru, a pogotovo ne mora razmišljati o backup rješenju. Sve što korisnik treba da bi pristupio sistemu je internet konekcija i internet browser.

Pored brojnih uspješno završenih projekata implementacije Dynamics platforme, Logosoft je ovom lokalizacijom jasno dokazao svoju opredijeljenost za dalji razvoj ovog sistema, a sve s ciljem kako bi svojim klijentima mogli nuditi kvalitetnu uslugu.

Više detalja o Microsoft Dynamics 365 Business Central i CfMD lokalizaciji za Bosnu i Hercegovinu možete dobiti na navision@logosoft.ba ili na broj telefona 033/931-917.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti