Kompanija nLogic Advisory dobitnik certifikata bonitetne pouzdanosti

06.12.2019. 09:10 / Izvor: Akta.ba
Kompanija nLogic Advisory dobitnik certifikata bonitetne pouzdanosti

Certifikat bonitetne pouzdanosti mogu dobiti samo pravna lica koja ostvaruju natprosječne pokazatelje uspješnosti i zadovoljavaju sve postavljene kriterije.

Pouzdanost kao univerzalna društvena vrijednost jedan je od ključnih faktora u poslovanju, koji doprinosi kredibilitetu, povjerenju i vjernosti kupaca, poslovnih partnera ali i uposlenika.

Projekt ”Pouzdanost”, koji realizuju LRC d.o.o. i Poslovne novine d.o.o., zasnovan je isključivo na konkretnim rezultatima analize poslovanja koji su uokvireni u međunarodno priznate standarde i kriterije. Certifikat bonitetne pouzdanosti mogu dobiti samo pravna lica koja ostvaruju natprosječne pokazatelje uspješnosti i zadovoljavaju sve postavljene kriterije.

Među 33.000 kompanija, koje su predale završni račun za 2018. godinu nadležnim entitetskim agencijama, samo njih 5.215 je bonitetno pouzdano, odnosno zadovoljilo je stroge međunarodne kriterije, koje je uspostavila domaća i najveća bonitetna agencija u BiH, LRC BIS d.o.o. Sarajevo, u suradnji sa partnerima iz EU.

Prepoznati jedno pravno lice kao pouzdano znači potvrditi njegovu poslovnu natprosječnost, profesionalnost i stručnost s visokim ljudskim i profesionalnim vrijednostima. Jedna od prepoznatih je i prva ekspertska "Think Thank" platforma u Bosni i Hercegovini, nLogic Advisory koja je dobila priznanje za vrhunsku uslugu i poslovnu natprosječnost.

"Dobiti certifikat bonitetne pouzdanosti sa najvećom ocjenom znači da smo zadovoljili međunarodne i lokalne standarde i da je naše postojanje prepoznato na tržištu. Unutar kompanije smo jako ponosni na ovo priznanje i isto će nam biti samo motivacija i dodatni pokretač da postignemo još bolje rezultate i doprineseno održivom razvoju zemlje“, izjavio je osnivač i konsultant Nihad Harbaš.

Inače, nLogic Advisory je prva ekspertska platforma, koja je osnovana 2017. godine sa idejom Expert Hub-a ili Think Tank-a, koja okuplja stručnjake iz raznih oblasti poput inžinjera, pravnika, ekonomista, te ostalih tehničkih, prirodnih i društvenih nauka, a ima za cilj pružanje stručnih i savjetodavnih usluga u oblastima energetike, energijske efikasnosti, obnovljivih izvora energije, zaštite okoliša, klimatskih promjena i generalno održivog razvoja.

U nedostatku stručnih kompetencija na tržištu, dijelom zbog migracija kadrova, ideja Think Tank-a u razvijenim zemljama je već odavno zaživjela, te se kao takav model pokazao jako efikasnim. 

Menadžment nLogic-a kontinuirano radi na proširenju i unapređenju mreže eksperata kako bi što uspješnije doprinijeli ispunjenju ciljeva očuvanja okoliša, smanjenja zagađenosti i prekomjernog zagrijavanja planete Zemlje, te kako bi klijentima ponudili optimalna poslovna rješenja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti