Kompanija OrtoSar: Usprkos krizi ostvaruju zavidne rezultate

08.12.2010. 16:13 / Izvor: eKapija.ba
Kompanija OrtoSar: Usprkos krizi ostvaruju zavidne rezultate

Posljedice svjetske finansijske krize u našoj zemlji nije moguće rješavati zastojima i ograničenjima privrednog razvoja i potrošnje, kazao je za naš portal Midhat Kabahija, generalne menadžer kompanije "OrtoSar" , koji je i dobitnik prestižnog međunarodnog priznanja Zlatna kruna.

On smatra da se jedino pravo rješenje nalazi u usvajanju i realizaciji razvojnog koncepta prema kojem kriza može biti izazov i šansa za prevazilaženje problema koji godinama koče ekonomski napredak zemlje.

"To pokazuje i primjer naše kompanije koja u vremenima kada druge firme u okruženju otpušaju svoj kadar mi zapošljavamo nove djelatnike", kaže Kabahija. Ovaj trend će, kako najavljuje, nastaviti i u narednom periodu.

Ova kompanija specijalizirana za izradu svih tipova proteza i ortoza u protekle četiri godine doživjela je izuzetan poslovni razvoj. Oni osim navedenog imaju i program ortopedskih cipela, te opremu i alate, dijelove i materijalale za izradu gore navedenih pomagala.

Tri podružnice

Govoreći o ovom napretku kaže da su pored sjedišta kompanije uspjeli otvoriti i tri podružnice u BiH i to u Bihaću, Tuzli i Goraždu gdje su zaposlili novi, mladi kadar. Osim toga ova kompanija trenutno posluje i sa 10 firmi širom svijeta, kao njihov direktni uvoznik i distributer proizvoda i materijala iz sličnih oblasti kao što su protetika i ortotika, te ostalih programa po potrebi.

Njihove usluge su dostupne i širom BiH, a po potrebi u posebnim situacijama postoji mogućnost i kućne posjete. Menadžer ove kompanije naglašava da je bitna stavka njihovog djelovanja i edukacija o novim tehnologijama, materijalima i izradi istih. Edukaciju organizuju u njihovim ili drugim radionicama i protetičkim centrima u BiH, te u susjednim državama.

Kabahija naglašava da su redoviti posjetioci međunarodnih sajmova ortopedske tehnike koji su najbolje mjesto, kako kaže, za uspostavu kontakta. Time stvaraju mogućnosti da za veoma kratko vrijeme dobiju sve potrebne informacije kako o novim produktima tako i o načinu prezentiranja istih.

Također, smatra da je za poslovno okruženje u Bosni i Hercegovini i efikasniji poslovni uspjeh veoma važno izraditi projekte koji se finansiraju iz sredstava EU fondova kao i drugih međunarodnih izvora, a sve u cilju kvalitetnijeg i jednostavnijeg rada u oblasti ortopedsko-protetske djelatnosti čime se bavi "OrtoSar".

Dobitnici brojnih nagrada

Inače, nedavno dodjeljnjena nagrada Zlatna kruna sa dijamantom nije njihovo jedino priznaje. Za svoj rad OrtoSar je nagrađen brojnim domaćim i inostranim nagradama kao što su: Zlatna zvijezda za kvalitetu, menadžment i inovacije - Geneva 2005., Šestoaprilska nagrada grada Sarajeva za 2006., Platinasti tulipan za kvalitetu, menadžment i inovacije - Paris 2006., dijamantska nagrada "ERA" za kvalitetu, menadžment i inovacije – Geneva, Dijamantni tulipan za kvalitetu – Paris 2009., Kristalni dijamant za tehnički doprinos medicini – Paris 2009.

D.K.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti