Kompanija REHAU na konferenciji House'19 predstavila Smart Windows

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Kompanija REHAU na konferenciji House'19 predstavila Smart Windows

28.03.2019. 15:07 / Izvor: Akta.ba

Savremena tehnologija je sastavni dio naše svakodnevnice, stoga to treba biti tako i kada je sluča sa prozorima smatraju u REHAU, kompaniji uz koju  naš život postaje savremeniji i pametniji.

Dosta toga što je ranije bilo naporno, danas postaje lakše, kazali su u ovoj kompaniji tokom prve Regionalne konferencije arhitekture i graditeljstva - House'19.

Zenun Smajlović, direktor kompanije REHAU za Akta.ba je kazao kako su danas predstavili nove tehnologije u građenju i upravljanju sa akcentom na Smart Window.

Smart Windows omogućava korisnicima uštedu energije, zaštitu okoliša, manje buke, različite dizajne, smanjenje emisije CO2 i veću sigurnost.

Ono što je aktuelno u Rehau , a o čemu nije bilo riječi ovog puta na konferenciji, kaže direktor su novi materijali u gradnji prozora.

„Rehau poboljšava postojeće materijale sa novom recepturom koji su prvenstveno armirane platične mase sa  vlaknima koja dozvoljavaju da se  povećaju dimenzije na zahtjev projektanata“, pojašnjava Smajlović.

REHAU će nas i u budućnosti tvrdi Smajlović nasaviti iznenađivati novim tehnologijama.

Inače, navedena konferencija se održava u organizaciji portala House.ba i kompanije Panorama Sole. Akta.ba je jedan od medijskih pokrovitelja konferencije.

E. Ko.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti