Kompanija Robot otvorila novi prodajni centar u Cazinu - Zaposleno 95 radnika

18.08.2009. 12:10 / Izvor: Dnevni list
Kompanija Robot otvorila novi prodajni centar u Cazinu - Zaposleno 95 radnika

Grupacija Robot iz Sarajeva, pored velikog broja tržnih centara širom BiH, 14. augusta 2009. godine je i u Cazinu otvorila svoj moderno uređeni i bogato opremljeni prodajni centar na 6.500 kvadratnih metara. Simboličnim presijecanjem vrpce novi objekat su otvorili Selver Oruč, vlasnik kompanije Robot i dvoje cazinskih mališana, članova KUD "Hasan Mujezinović".

U novootvorenom centru stalni posao dobilo 95 radnika, što je od velikog značaja za ovo veoma privredno nerazvijeno područje Unsko-sanskog kantona. Predstavnici uprave i direktorica kompanije Robot Saima Hodžić istakli su da u 2010. godini planiraju otvoriti petnaest novih objekata.

"Nakon ovog, trgovački centri će biti otvoreni u Tuzli, Brčkom, Bijeljini, Sanskom Mostu, Zavidovićima, Sarajevu, a uslijedit će i izgradnja dva nova pogona tvornice Robot u Bihaću", kazala je Hadžićeva.

Naglasila je da je Robot u proteklih pet godina učinio velike napore da se tvornica kućanskih aparata Bira d.d. iz bivšeg sistema Gorenja pripremi za izazove turbulentnog svjetskog tržišta kućanskih aparata. Sada Bira 25 posto svoje proizvodnje izvozi u zemlje Evropske unije.

Prema njenim riječima, pored tradicinalnih tržišta bivših jugoslavenskih republika, posljednjih godina otvorena su i nova evropska tržišta, Engleske, Mađarske, Poljske, Italije, Francuske, Austrije, Njemačke i Ukrajine.

Uspostavljena je i tijesna saradnja s mutlinacionalnom kompanijom "Electrolux" i za njih je za 2009. godinu ugovorena proizvodnja 60.000 jedinica rashladne opreme. Naglasili su da trenutno zapošljavaju 1.500 radnika od čega 300 u proizvodnji.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti