Kompanija Schachermayer usmjerava poslovanje u metalski sektor

04.03.2020. 11:42 / Izvor: Akta.ba
Kompanija Schachermayer usmjerava poslovanje u metalski sektor

Kompanije je ove godine poseban akcenat stavila na praćenje metalne industrije i razvoja u smjeru iste.

Kompanija Schachermayer se na ovogodišnjoj devetoj po redu međunarodno naučno-stručnoj konferencijeji "Sfera 2020: Otvori u građevinarstvu'' predstavila sa asortimanom koji obuhvata sve za gradnju, a kroz svoju ponudu su se najviše fokusiriali na okove za građevinsku stolariju.

Igor Gašević, specijalist za sektora metal – staklo u kompaniji Schachermayer kazao je za Akta.ba da su u skladu sa ovogodišnjom temom konferencije tržištu htjeli predstaviti najnovija rješenja kada su otvori u pitanju.

"Ono što je trenutno najinteresantnije na tržištu jesu brave i pametan način ulaska u prostorije i čitaći kartica. Brave funkcionišu na način da korisniku pružaju niz podataka od praćenja ulaska, omogućavanja ulaska a sve se grupiše u jednu bazu podataka kojoj korisnik ima pristup svakodnevno. U našoj ponudi imamo i okove za staklo, okove za namještaj i širok je spektar mogućnosti i načina unutrašnjeg sigurnog uređenja. Ono što nas karakteriše jeste da u svojoj punudi kupcima možemo dati sve mogućnosti unutrašnjeg i vanjskog uređenja", kazao je Gašević.

Schachermayer u svojoj ponudi ima i veliki asortiman ručnog alata koji prati mašine i sitni ručni alat te na taj način imaju mogućnost praćenja cjelokupne proizvodnje koja se bavi uređenjem enterijera i eksterijera.

Kompanije je ove godine poseban akcenat stavila na praćenje metalne industrije i razvoja u smjeru iste.

Gašević je kazao da su događaji poput Sfere idealna prilika da se razmjene informacije, ideje i iskustava koje će sigurno doprinjeti nekom boljem razvoju kompanije a time i građevinske industrije.

U nastavku svog poslovanja Gašević kaže da će se kompanija bazirati na metalnu industriju koja je u BiH sve više tražena i ima potencijala.

"Svakodnevno se otvaraju nove firme koje rade isključivo izvoz, dosta je i firmi koje investiraju u našu zemlji i tu prave proizvodnju. U svim ovim segmentima mi vidimo veliki potencijal te ćemo se u nastavku usmjeriti u razvoj kroz metalski sektor", kaže.

Jedan od noviteta ove kompanije jeste "Master okov", riječe je o renomiranom talijanskom proizvođaču za kojeg su dobili zastupništvo za BiH za proizvođača aluminijske stolarije.

"Sada smo u fazi analize tržište, stavili smo naš cjelokupan asortiman na stanje i polako smo krenuli sa prvim aktivnostima. Ono što tržište sada ima jeste cjelokupnu ponudu rješenja za proizvođača aluminijske stolarije", rekao je Gašević.

Schachermayer slovi za jednu od najuspješnijih porodičnih poduzeća u Austriji, a koja posluje i na tržištu BiH. Vodeći su distibuter za sva poduzeća i industrije koje se bave obradom drveta, metala i stakla, te za dizajnere i arhitekte širom Europe.

I.M.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti