Kompanija Sfera d.o.o. Mostar raspisala konkurs za dizajnere i fotografe

19.02.2018. 08:18 / Izvor: Akta.ba
Kompanija Sfera d.o.o. Mostar raspisala konkurs za dizajnere i fotografe

Fotografi će se predstavljati sa izložbom svojih fotografija koje su nastale u toku rada sa mladencima i kreiranjem njihovog dana iz snova.

Kompanija Sfera d.o.o. Mostar raspisuje konkurs za mlade i buduće modne dizajnere, te fotografe s ciljem prezentiranja kreacija, radova i fotografija na modnoj reviji Festival vjenčanja ''Moj dan iz snova'', koja će se održati 11.4.2018. godine u kongresnoj dvorani Queen, hotela Mepas, u sklopu tržnog centra Mepas Mall.

Svi zainteresirani modni dizajneri i fotografi mogu se od 14.2.2018., a završno s 12.03.2018. godine, prijaviti za učestvovanje na modnoj reviji koja će se se održati u kongresnoj dvorani Queen, hotela Mepas, u sklopu tržnog centra Mepas Mall Mostar.

Svaki dizajner na modnoj se reviji predstavlja modelom o temi  vjenčanja (vjenčanice, svečane haljine). Svaki fotograf na modnoj se reviji predstavlja sa izložbom fotografija vjenčanja koje je slikao tokom svog rada. Popis dizajnera i fotografa odabranih za učestvovanje na reviji bit će objavljen u medijima 15.03.2018 godine.

Organizatori su za posjetioce pripremili osebujan sadržaj, edukacije, popuste na određene proizvode, kazališne performanse, modnu reviju bosanskogercegovačkih dizajnera, te izložbu fotografija.  

U sklopu programa Modna revija vjenčanica i svečanih haljina, dizajneri će imati priliku da svoje kreacije i zamisli predstave ciljanoj publici.

Fotografi će se predstavljati sa izložbom svojih fotografija koje su nastale u toku rada sa mladencima i kreiranjem njihovog dana iz snova. Stručni žiri će među prijavljenim radovima odabrati najbolje. Ovogodišnji Festival vjenčanja ''Moj dan iz snova'' bit će mjesto susreta,druženja i edukacije za sve dame koje planiraju ili će uskoro krenuti s planiranjem dana iz snova.

Prijava za konkurs:

Na konkurs za dizajnera je potrebno poslati sljedeće:

• Ime i prezime, adresa, grad, država, mobitel, e-mail, datum i godina rođenja,

• Opis i koncept kolekcije (inspiracija),

• Skice 3 modela mini kolekcije za proljeće/ljeto 2018. godine ,

• Opis modela, te tkanine i materijali koje se namjeravaju upotrijebit u izradi kolekcije.

Na konkurs za fotografa je potrebno poslati sljedeće:

• Ime i prezime, adresa, grad, država, mobitel, e-mail, datum i godina rođenja,

• 3 fotografije koje su rađene tokom vjenčanja.

Svi radovi šalju se šalju na e-mail: marketing@sfera.ba

Nagrada

• Predstavljanje kolekcije u sklopu manifestacije Festival vjenčanja ''Moj dan iz snova'',  modne revije koja će se održati 11.4.2018. godine u kongresnoj dvorani Queen, hotela Mepas, u sklopu tržnog centra Mepas Mall.

• Podmireni troškovi angažmana manekena/ki, šminke, frizure, produkcije, te fotografija i video materijala od strane organizatora.

Ukoliko smatrate da su Vaše kreacije i fotografije idealne za ovu manifestaciju, Festival vjenčanja ''Moj dan iz snova'' je Vaš pravi izbor.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti