Kompanija Symphony najavila je otvaranje novih razvojnih centara

02.06.2017. 17:13 / Izvor: Akta.ba
Kompanija Symphony najavila je otvaranje novih razvojnih centara
OTVORI GALERIJU

Nakon samo godinu dana poslovanja u Beogradu, kompanija Symphony najavila je otvaranje novih razvojnih centara.

Symphony, IT kompanija koja je prošle godine nakon San Franciska i Sarajeva, otvorila svoj razvojni centar u Beogradu, 1. juna obilježila je godišnjicu uspješnog poslovanja u Srbiji, proslavom u svojim prostorijama na Senjaku.

Nakon samo godinu dana poslovanja u Beogradu, kompanija Symphony najavila je otvaranje novih razvojnih centara u Novom Sadu, Solunu, Sofiji i Skoplju.

"Odluka da proširimo našu prisutnost u ova četiri grada je logičan korak u našoj strategiji rasta poslovanja. Čvrsto vjerujemo da talentovani ljudi na ovim prostorima ne dobijaju pažnju koju zaslužuju i njihov potencijal ostaje neiskorišten. Naš glavni cilj je da im pomognemo u sopstvenom razvoju. Mi vidimo njihov potencijal i želimo da radimo na tome zajedno sa njima. Ne možemo dovoljno naglasiti činjenicu da je s pravim ljudima, sve moguće. Sa njima imamo priliku da dodatno povećamo broj zaposlenih i kapacitete u našim uslugama softver inženjeringa i profesionalnim uslugama", kazao je Haris Memić, suosnivač i direktor sarajevskog Symphonyja.

U moderno opremljenom poslovnom prostoru u Beogradu, koji se pruža na čak 3.500m2, Symphony nudi jedinstvene uslove o kojima su domaći programeri do sada mogli samo da sanjaju.            

Inovativnost i raznovrsnost projekata kao i aktuelne tehnologije na kojima rade, svakako djeluju motivišuće na inženjere zaposlene u Symphony-u.

Neki od projekata na kojima se radi u Beogradu su pametni računari nove generacije koji u offline režimu omogućavaju pristup značajnim informacijama dostupnim na internetu, zatim projekti iz domena analize DNK i razvoja softverskih aplikacija za „taksi“ vožnje za avione i brodove, kao i projekat izrade softvera neobične primene, koji koriste konstrukcioni inženjeri za potrebe planiranja optimalnog miniranja.

Na jučerašnjoj proslavi, direktor Ivan Dragošan izrazio je zahvalnost svim zaposlenima, uz uvjerenje da će i novi regionalni centri biti izuzetno uspješni.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti