Vijesti

Kompanija "TeleGroup" iz Banja Luke 12 godina uspješno posluje na tržištu BiH

15.05.2008. 09:33 / Izvor: Nezavisne novine

Kompanija "TeleGroup" zaokružila je 12 godina uspješnog poslovanja na tržištu BiH gdje je odigrala važnu ulogu u podizanju telekomunikacione infrastrukture.

"TeleGroup" projektuje, instalira i održava tehnološki najsavremenije telekomunikacione sisteme, a osim u BiH posluje i u ostalim državama zapadnog Balkana.

Aleksandar Antunović, direktor "TeleGroupa", kazao je da je vrlo zadovoljan onim što su ostvarili u BiH i da žele da nastave da se kreću uzlaznom putanjom na ovdašnjem i da se prošire na nova tržišta.

"Prethodne godine donijele su nam odličan poslovni rezultat, ogromno iskustvo u radu, povjerenje korisnika i dugoročnu perspektivu koju vidimo na ovom tržištu. Cijenimo podršku koju smo dobili od naših korisnika i pokušavamo da im budemo što bliže. Poslovni rezultati kompanije su rezultat i zajedničkog rada, znanja i iskustva oko 300 zaposlenih u `TeleGroupu`", rekao je Antunović.

"TeleGroup" se uz pomoć svojih partnera, među kojima su i vodeći globalni igrači u ovoj oblasti "Ericsson", "Cisco", "Microsoft", HP i mnogi drugi, razvio u jednog od regionalnih lidera u oblasti informacionih i komunikacionih tehnologija, što je prepoznao i veliki broj klijenata u BiH.

"Ovdje smo da podržimo naše klijente, da im pomognemo da ostvare svoje vizije, što je dobar dio njih prepoznao. Imamo široku paletu korisnika među kojima su vladine institucije, javna i privatna preduzeća, bankarske i finansijske institucije, zdravstvene ustanove... U skladu s poslovnom politikom nastojimo da prepoznamo realne potrebe i poslovne zahtjeve svojih kupaca i da im na taj način omogućimo da, koristeći moderne tehnologije, budu uspješniji, brži, bolji, savremeniji i efikasniji u svojim svakodnevnim aktivnostima", kazao je Antunović.

Poslovnost ove kompanije sa sjedištem u Beogradu prepoznali su gotovo svi telekomunikacioni operateri u regionu, koji koriste usluge izgradnje telekomunikacionih mreža u žičnoj i bežičnoj tehnologiji. Čvrstu saradnju s "TeleGroupom" uspostavio je i "Telekom Srpske", koji kontinuirano projektuje i gradi infrastrukturu i sisteme bazirane na savremenim ICT rješenjima.

Iako je među ključnim konzumentima usluga "TeleGroupa" sektor telekomunikacija, usluge ove kompanije koriste i mnoge kompanije i banke.

"Njima su na raspolaganju usluge konsaltinga, održavanja i kompletna izgradnja telekomunikacionih poslovnih sistema", kaže Antunović.

Brzi razvoj telekomunikacija na globalnom nivou zahtijeva i visokostručne kadrove u ovom sektoru u BiH. Pored usavršavanja vlastitih kadrova, "TeleGroup" je posvećen i stalnoj obuci i usavršavanju korisnika za korišćenje i održavanje najnovijih generacija opreme kroz održavanje Cisco akademije u Banjaluci.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti