Kompanija Tobačna Grosist Boss promijenila naziv u IMPERIAL TOBACCO BH d.o.o.

26.01.2009. 09:27 / Izvor: eKapija.ba
Kompanija Tobačna Grosist Boss promijenila naziv u IMPERIAL TOBACCO BH d.o.o.

Imperial Tobacco Group PLC je jedna od vodećih svjetskih duhanskih kompanija, koja proizvodi, distribuira i prodaje sveobuhvatan asortiman cigareta, cigara, duhana, papirića za duhan i sl. Od 2002. godine postaje vlasnik njemačke duhanske kompanije Reemetsma-e, u čijem sklopu je poslovala i Tobačna Grosist Boss d.o.o.

S obzirom da Imperial Tobacco Group želi ujednačiti korporativne standarde na svim tržištima, Tobačna Grosist Boss d.o.o od 24.01.2009 godine mijenja naziv u IMPERIAL TOBACCO BH d.o.o i preuzima u potpunosti korporativnu strukturu i korporativni identitet ovog duhanskog giganta.
Treba podsjetiti da je IMPERIAL TOBACCO BH, prošlogodišnjom akvizicijom francusko – španske duhanske kompanije Altadis od strane Imperial Tobacco Group PLC, dobio mogućnost plasmana na tržište Bosne i Hercegovine svjetski poznatih brendova cigareta kao što su Gitanes, Gauloises, Fortuna i dr.

IMPERIAL TOBACCO BH d.o.o. Sarajevo, kao dio četvrte najveće svjetske duhanske grupacije Imperial Tobacco Group PLC, na tržištu Bosne i Hercegovine posluje od 1996. godine i trenutno ima 13% učešća na tržištu duhanskih proizvoda. Portfelj proizvoda kompanije čine svjetski poznati brendovi cigareta: Davidoff, West, Style, Boss, Polo i Paramount. Kada je u pitanju 2008. godina, pored izuzetnih rezultata prodaje brendova West, Boss, Polo i Paramount, treba istaknuti porast prodaje premium brenda Davidoff za čak 49%.

"Naš fokus na proizvodnji, prodajnoj prednosti i naši visoki standardi podrške omogućavaju našim potrošačima i kupcima da uživaju u vrhunskim proizvodima. Predanost kontinuiranom rastu, rad na razvoju svih segmenata poslovanja, izgradnja svih brendova iz portfelja, obezbjeđeno kontinuirano usavršavanje za sve zaposlene, čine osnovnu pokretačku snagu naše kompanije, te nam omogućavaju da planiramo i ostvarimo rezultat od 17% povećanja prodaje u 2009 godini" ističe Kemal Jakić, direktor kompanije Imperial Tobacco BH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti