Kompanija TTB Tenzo uspješno završila nekoliko značajnih projekata

23.11.2016. 09:31 / Izvor: Akta.ba

Kompanija je specijalizirana za radove u građevinarstvu iz oblasti savremenih hidroizolacija. Rade i rekonstrukciju objekata, te postavljanje podloga na bazi smola.

Kompanija TTB Tenzo iz Banja Luke upravo je završila veliki posao izvođenja livenog, protukliznog sistema u garažnom prostoru od 12 000 m2,  u objektu Binga, koji je prije nekoliko dana otvoren u Tuzli.

Ovo je samo jedan u nizu poslova ove uspješne kompanije. Neki od značajnijih poslova koje su realizovali su izvođenjem livenih poliuretanskih i epoksidnih podova u prodajnom centru Centrum u Banja Luci, kompaniji Hemofarm i dr., a očekuje ih i posao postavljanja podova u zatvoru u Istočnom Sarajevu.

Inače, kompanija je osnovana 1989. godine i specijalizirana je za radove u građevinarstvu iz oblasti savremenih hidroizolacija. Rade i rekonstrukciju i sanaciju objekata, te postavljanje industrijskih, dekorativnih podova te vanjskih i unutrašnjih sportskih podloga na bazi sintetičkih smola.

Tenzo radi hidroizolaciju ravnih krovova, terasa i podruma, kao i efikasno zaustavljanje prodora vode kao i spriječavanje i trajno uklanjanje kapilarne vlage

Sve svoje aktivnosti Tenzo izvodi u kooperaciji sa poznatim svjetskim proizvođačima, liderima u ovoj oblasti u svijetu.

''Uvozimo njihove materijale. Svi naši radnici su educirani u inostranstvu. Imamo posebne licence od svih proizvođača materijala kao ovlašteni proizvođači'', kaže za Akta.ba direktor ove kompanije Željko Petrović.

Svojim dugogodišnjim iskustvom Tenzo potvrđuje visok kvalitet u izvođenju radova su skladu sa datim specifikacijama, iskorištenosti tehnologija te primjerni svjetskih standarda i normi u svom radu.

''Usprkos sve većoj konkurenciji, godinama se uspješno održavamo na tržištu. Odgovaramo stalnim promjenama i zahtjevima korisnika te osiguravamo najekonomičnija rješenja. Sve provedene aktivnosti doprinose konkurentnosti te razvoju povjerenja koje Tenzo tim neporekidno gradi sa svojim investirorima'', kaže Petrović.

Napominje da se kompanija bavi i statičkim ojačanjem betonskih konstrukcija karbonskim vlaknima.

"Prednost korištenja ovih materijala je što je postavljanje dosta lakše nego kada se radi sa čeličnim materijalom. Upotrebom ovih laganih materijala rješavaju se problemi u statitici, a osim jednostavnosti za ugradnju te materijale nije potrebno održavati nakon ugradnje, što nije slučaj sa čeličnim konstrukcijama", objašnjava nam direktor ove kompanije.

Dragana Ostojić iz kompanije Tenzo, kaže da se bave I izvođenjem podloga za dječija igrališta od gumenog granulata. "Postavkom 2D i 3D modela od gumenog granulata u obliku životinja, koji  se montiraju na dječija igrališta  čine  igrališta još zanimljivijim za djecu", navodi Ostojić

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti