Kompanije iz BiH izlažu svoju ponudu na sajmu Hannover MESSE 2014

07.04.2014. 12:11 / Izvor: eKapija.ba
Kompanije iz BiH izlažu svoju ponudu na sajmu Hannover MESSE 2014

Na najpoznatijem svjetskom sajmu industrijskih tehnologija - Hannover MESSE 2014, koji se održava od 7. do 11. aprila 2014. godine u Hanoveru na zajedničkom štandu Bosne i Hercegovine nastupiće pet kompanija.

Na najpoznatijem svjetskom sajmu industrijskih tehnologija - Hannover MESSE 2014, koji se održava od 7. do 11. aprila 2014. godine u Hanoveru (Njemačka), na zajedničkom štandu Bosne i Hercegovine nastupiće pet kompanija, dok će tri bh. kompanije svoje proizvode izložiti na individualnim štandovima.

Ovo je, četvrto po redu, zajedničko predstavljanje bh. industrije na ovom sajmu koje podržava USAID-Sida FIRMA projekat, u saradnji sa Vanjskotrgovinskom komorom BiH i Švicarskim programom za promociju uvoza SGE (nap. nekadašnji SIPPO).

Na zajedničkom bh. štandu u sajamskoj hali broj 4, rezervisanoj za industrijske dobavljače, nastupiti će sljedeće firme: INOX Ajanović iz Tešanja, Alfa 90 iz Živinica, Interkomerc iz Mostara te TTO i MDG International iz Sarajeva. U hali 13, koja je namjenjena za elektro – energetski sektor, ove godine biće dodatno podržani i individualni nastupi firmi: TT Kabeli iz Širokog Brijega, Miviko iz Posušja i Deling iz Tuzle.

Hannover MESSE je tokom više od 60 godina postojanja izrastao u vodeći svjetski sajam industrijskih tehnologija i materijala. Nastup na ovom sajmu postao je imperativ za sve koji javnosti žele predstaviti nova tehnološka rješenja, materijale ili proizvode, ali i one koji tragaju za kvalitetnim kontaktima i partnerima. Sajam je u 2013. godini privukao čak 6,550 izlagača iz 62 zemlje, a posjetilo ga je oko  225,000 posjetilaca.

S obzirom na činjenicu da je ovaj sajam fokusiran na mogućnosti prodora na nova tržišta, te uzevši u obzir prošlogodišnje rezultate izlaganja, očekuje se da će i ove godine prodaja kompanija učesnica iz BiH porasti za 10 do 20 % odnosno za pet do deset miliona maraka. Očekuje se i da će novi prodajni ugovori dovesti i do povećanja broja zaposlenih za najmanje 5% (od 30 do 50 novih uposlenika).

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti