Vijesti

Kompanije iz RS žele na špansko tržište: Ojačati ekonomsku bazu kako bi se poboljšali odnosi između privrednih subjekata

12.11.2009. 09:03 / Izvor: Glas Srpske

Republika Srpska veoma je zainteresovana da kompanije iz RS i cijele BiH sa svojim proizvodima nađu mjesto na španskom tržištu, kazala je 11. novembra 2009. godine potpredsjednica Vlade RS i ministrica za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Jasna Brkić, poslije razgovora sa šefom Ekonomskog i trgovinskog odjeljenja Ambasade Španije sa sjedištem u Zagrebu Silijom Palacios Ucelaj i zamjenikom Misije španske ambasade u BiH Manuelom Nučeom.

Brkićeva je rekla da je posljednjih godina na ovim prostorima naglašeno veće prisustvo robe, ulagača i usluga iz Španije, kao i da se u Španiju najviše izvoze proizvode od aluminijuma, te rezano drvo.

Ona je navela da je Republika Srpska za devet mjeseci ove godine sa Španijom ostvarila izvoz u vrijednosti od 5,9 miliona maraka, te dodala da je obim spoljnotrgovinske razmjene smanjen usljed krize.

Silvija Palacios Ucelaj naglasila je potrebu da se ojača ekonomska baza kako bi se poboljšali odnosi između privrednih subjekata, kako RS i Španije, tako i BiH i Španije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti