Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Kompanije Prointer i Cisco donijeli nova IT znanja i u Bijeljinu

20.03.2018. 14:33 / Izvor: Akta.ba

Pored konferencije koja se početkom ove godine održala u Trebinju, banjalučki “Prointer” je ponovo udružio snage sa partnerskom kompanijom “Cisco”, te je danas, 20. marta, u Bijeljini uspješno realizovano predstavljanje najnovijeg poslovnog rješenja iz portfolija ove vodeće svjetske kompanije u domenu IP tehnologija.

Konferencija je održana u prostorijama bijeljinskog hotela “Drina”, a zajedno sa brojnim IT stručnjacima i menadžerima iz privatnog i javnog sektora.

Prema riječima organizatora, učesnici su imali priliku slušati predstavnike tržišnog lidera u oblasti IP tehnologije – Cisco kompanije, koji posjeduju višegodišnje iskustvo u razvoju i implementaciji informacionih rješenja baziranih na “routing, switching, wireless & security” tehnologijama.

Na temu zaštite podataka govorio je Aleksandar Pavlović, a jedan od predavača bio je i Rešad Rovčanin, sistem inženjer, čiji je osnovni zadatak da pomogne kupcima i partnerima u dobijanju optimalnog tehničkog rješenja u domenu IP mreža.

Kroz primjere iz prakse predstavio se i Aleksandar Stepančev - menadžer sistemskog inženjeringa, koji posjeduje preko 20 godina iskustva u razvoju informacionih tehnologija i biznis strategija, a radio je i za brojne klijente: Deutsche Telekom, Orange, Telenor, SBB, Electrical Power Industry Serbia, Oil Industry Serbia, te mnoge druge.

Iz “Prointer-a” poručuju da će uz partnerstvo sa kompanijom “Cisco” nastaviti sa pružanjem adekvatne edukacije na prostorima čitave Repbulike Srpske, kako bi kroz upoznavanje i implementaciju najnovijih Ciscovih poslovnih rješenja, korisnicima omogućili efektivniji rad.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti