Kompaniji Lanaco Nagrada za biznis lidere održivog razvoja u oblasti "Ljudi"

07.10.2020. 14:11 / Izvor: Akta.ba
Kompaniji Lanaco Nagrada za biznis lidere održivog razvoja u oblasti 'Ljudi'

Kompanija Lanaco dobitnik je Nagrade za biznis lidere održivog razvoja u oblasti "Ljudi", u kategoriji za velike kompanije.

Kompanija Lanaco dobitnik je Nagrade za biznis lidere održivog razvoja u oblasti "Ljudi", u kategoriji za velike kompanije.  

Razvojni program Ujedinjenih nacija u BiH, uz podršku Vlade Švedske, i ove godine organizovao je Poslovnu sedmicu održivog razvoja/SDG Business Week, tokom koje su promovisani Ciljevi održivog razvoja (Sustainable Development Goals - SDGs), s posebnim naglaskom na održivost, liderstvo i inovacije.

Glavni događaj bila je dodjela nagrada za biznis lidere održivog razvoja, koja je održana jučer u Međunarodnom centru za djecu i mlade Novo Sarajevo. Cilj dodjele nagrade je promocija napora privatnog sekotra u polju održivog razvoja u BiH i predstavlja završni događaj godišnjeg takmičenja za biznis lidere održivog razvoja.

Nagrade su dodijeljene u dvije tematske oblasti: “Ljudi” i “Resursi i okoliš”, a u kategorijama za mikro, male, srednje i velike kompanije. 

U oblasti "Ljudi", u kategoriji velike kompanije, nominovane su četiri kompanije iz BiH: DM, Violeta, Telemach, te Lanaco koji je dobitnik ove prestižne nagrade.

"Veoma sam ponosna na ovu nagradu, koja je nagrada svih zaposlenih kompanije Lanaco, a koja ove godine obilježava 30 godina postojanja. Ljudi jesu najveća vrijednost i snaga naše kompanije, koji svojim znanjem svakodnevno stvaraju nevjerovatne tehnološke inovacije", poručila je menadžer sektora za korporativne komunikacije u kompaniji Lanaco Nina Kremenović. 

Ova kompanija ulaže u edukaciju i usavršavanje svojih zaposlenih više od milion eura godišnje, a nova nagrada je dodatno potvrdila značaj ulaganja u ljudski potencijal.

Lanaco trenutno ima 340 zaposlenih u poslovnim jedinicama u Banjoj Luci, Sarajevu, Beogradu i Zrenjaninu. Kroz tridesetogodišnje postojanje, kompanija je izgradila brojne lidere IT industrije, koji stečeno znanje prenose brojnim organizacijama i ljudima širom svijeta, saopćeno je iz kompanije Lanaco.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti