Kompleks "Muška voda" otvara vrata posjetiocima

13.08.2014. 10:21 / Izvor: eKapija.ba
Kompleks 'Muška voda' otvara vrata posjetiocima

Vlada Tuzlanskog kantona je u saradnji sa načelnikom Općine Kladanj Jusufom Čavkunovićem poduzela prve korake kako bi sportsko-rekreativni kompleks "Muška voda" počeo sa radom.

Vlada Tuzlanskog kantona je u saradnji sa načelnikom Općine Kladanj Jusufom Čavkunovićem poduzela prve korake kako bi sportsko-rekreativni kompleks "Muška voda“ počeo sa radom. Urađeni su priključci za napajanje vodom i električnom energijom, što su preduslovi da "vazdušna banja“ ugosti sve željne relaksacije i odmora.

Privredno društvo "Konjuh“ d.d. Kladanj, koje se prostire na 80 dunuma zemlje, osnovano je još 1968. godine i decenijama slovilo kao jedna od najatraktivnijih lokacija za ljetni i zimski odmor. Vlada TK kao većinski vlasnik kompleksa, a riječ je o ukupnoj vrijednosti kapitala od 7,8 miliona KM, želi pored postojećih pet uposlenika proširenjem ponude otvoriti i nova radna mjesta te pronaći strateškog partnera. U narednim danima će početi sa radom restoran u okviru kompleksa a ubrzo će za potrebe "škole u prirodi“ biti u funkciji smještajni kapaciteti tri bungalova i 12 soba.

U ovoj godini bit će saniran prilazni put a dostupnost će olakšati i tunel "Karaula" gdje će danas biti ozvaničen početak radova. Interes za projekat puštanja u funkciju sportsko-rekreativnog kompleksa pokazali su i Elektroprivreda BiH postavljanjem trafo stanice a BH Telecom planira pojačati signal kako bi posjetioci imali kompletnnu uslugu. Očekuje se da od mjeseca septembra sportsko-rekreativni kompleks "Muška voda“ počne sa obavljanjem redovnih aktivnosti.

Predstoji imenovanje direktora Društva koji će izraditi aplikaciju za finansijsku konsolidaciju u skladu sa Zakonom o finansijskoj konsolidaciji privrednih društava u Federaciji Bosne i Hercegovine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti