Komunalna preduzeća zbog Zaključka Skupštine ne mogu izvršavati svoje obaveze

08.10.2020. 10:35 / Izvor: Akta.ba
Komunalna preduzeća zbog Zaključka Skupštine ne mogu izvršavati svoje obaveze

Primjenom Zaključka Skupštine Kantona Sarajevo o moratoriju na zapošljavanje onemogućeno je imenovanje upravljačkih tijela.

Primjenom Zaključka Skupštine Kantona Sarajevo o moratoriju na zapošljavanje onemogućeno je imenovanje upravljačkih tijela, kao i izvršavanje poslova iz nadležnosti kantonalnih javnih komunalnih preduzeća, istaknuto je na sastanku kojeg je, ovim povodom, ministrica komunalne privrede i infrastrukture Nihada Glamoč održala sa direktorima komunalnih preduzeća.

Direktori su naglasili kako su zbog njegove primjene dovedeni u situaciju da ne mogu provesti javne nabavke, odnosno nabavke goriva za vozila i radne mašine, te repromaterijala za obavljanje djelatnosti, niti registrovati svoja radna vozila, a bliži se zima koja sama po sebi podrazumijeva složenije uvjete rada i djelovanja.

S tim u vezi, na sastanku je zaključeno da preduzeća pojedinačno sačine detaljnu informaciju o problemima u poslovanju i funkcionisanju prouzrokovanim provođenjem navedenog Zaključka.

Najavljeno je i kako će, nakon što svoje informacije dostave ministrici Glamoč, Ministarstvo sačiniti cjelovitu informaciju o svim problemima u komunalnoj privredi, te je potom dostaviti Vladi i Skupštini Kantona Sarajevo na razmatranje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti