Konaković: Firma "Gold Mignon" ne zaslužuje da učestvuje na tenderima

18.02.2016. 13:43 / Izvor: Fena
Konaković: Firma 'Gold Mignon' ne zaslužuje da učestvuje na tenderima

Konaković kaže kako su od inspekcijskih organa tražili sve moguće analize te da se ovim problemom sada bavi Tužilaštvo KS-a. 

Firma "Gold Mignon" koja je optužena za trovanje djece salmonelom u sarajevskim vrtićima, a koji još snabdijevaju Zavod za transfuzijsku medicinu FBiH, nema nikakve veze s Kantonom Sarajevo, jer je to na nivou Federacije BiH - kazao je danas premijer KS-a Elmedin Konaković komentirajući nedavnu izjavu  zastupnice u Skupštini KS-a Sabine Ćudić koja je kazala da je firma Gold Mignon "nagrađena" ugovorom sa Zavodom.

Konaković smatra da firma "Gold Mignon" ne zaslužuje da učestvuje na tenderima, ali da je Vlada KS-a već reagovala na taj problem tako što je smijenila menadžment koji u tenderima nije tražio dozvole za prometovanje namirnica animalnog porijekla. Također je naglasio da su od inspekcijskih organa tražili sve moguće analize te da se ovim problemom sada bavi Tužilaštvo KS-a. 

Istakao je da bi zastupnici trebali znati svoje nadležnosti i propise, jer upravljačke strukture Zavoda bira Federacija BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti