Konaković i Field: Sarajevo može povući naprijed i druge dijelove BiH

08.10.2019. 10:19 / Izvor: Akta.ba
Konaković i Field: Sarajevo može povući naprijed i druge dijelove BiH

Britanska ambasada je od samog početka stala uz brojne projekte Vlade i Skupštine KS i obezbijedila značajnu kadrovsku i finansijsku podršku.

Predsjedavajući Skupštine KS Elmedin Konaković razgovarao je sa ambasadorom Ujedinjenog Kraljevstva u BiH Matthewom Fieldom i Danielom Fiellerom iz Ministarstva vanjskih poslova UK o radu Vlade i Skupštine Kantona te realizaciji brojnih projekata kojima ambasada UK u BiH daje posebnu podršku i finansijsku potporu.

Ističući da je Ujedinjeno Kraljevstvo, sa ambasadorm Fieldom na čelu posebno prepoznalo ciljeve i mjere  trenutne izvršne i zakonodavne vlasti u KS, Konaković je goste detaljnije upoznao sa aktuelnim infrastrukturnim projektima, te novim  zakonskim okvirima koji su omogućili transparentniji rad čitavog javnog sektora i sužavanje prostora za malverzacije i korupciju.

"Osjećamo da imamo podršku građana, da oni prepoznaju i podržavaju promjene. Kanton  Sarajevo stvara novi model političkog djelovanja za koji već dobijamo podršku i iz drugih dijelova Bosne i Hercegovine. To nas posebno ohrabruje jer svjedočimo koliko  ljudi zaista žele promjene", poručio je  Konaković.

Britanska ambasada je od samog početka stala uz brojne projekte Vlade i Skupštine KS i obezbijedila značajnu kadrovsku i finansijsku podršku. Među njima su posebno važni projekti vodosnabdijevanja, saobraćajne infrastrukture, javnog prevoza , smanjenja zagađenja i zaštite okoliša kao i brojne druge  kreativne ideje i akcije koji olakšavaju i unapređuju život stanovnika  Sarajeva.

Kako su gosti naglasili, ta podrška će se nastaviti i intenzivirati pogotovo u najavljenim procesima reorganizacije javnih komunalnih sistama uz optimalno upravljanje ljudskim resursima čemu će se posvetiti posebna pažnja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti