Konjic-Karton: Tvornica kartonske ambalaže

17.04.2013. 09:07 / Izvor: eKapija.ba
Konjic-Karton: Tvornica kartonske ambalaže
OTVORI GALERIJU

Konjic-karton proizvodi sve vrste kartonskih kutija - ameriken, štancane,pa čak i džambo kutije za transport namještaja - jedini u Bosni i Hercegovini - od više vrsta kartona i sa flekso štampom po želji kupca.

KONJIC-KARTON d.o.o. je privatna firma osnovana 1998. godine, specijalizirana isključivo za proizvodnju transportne kartonske ambalaže od valovitog kartona. Proizvode sve vrste kartonskih kutija - ameriken, štancane,pa čak i džambo kutije za transport namještaja - jedini u Bosni i Hercegovini - od više vrsta kartona i sa flekso štampom po želji kupca. Stalnim ulaganjem u nove mašine za proizvodnju ambalaže, te u edukaciju zaposlenika, podižu standarde i kvalitet proizvoda.

Amerikan sloter tip kutija su najkorištenije kutije za transport roba svih vrsta - koriste se u prehrambenoj i hemijskoj industriji, proizvodnji namještaja, metalnoj industriji itd. Proizvode ih na dvije automatske linije kapaciteta do 10.000 kutija/sat, a automatskim inline mašinama za vezanje i uvezivanje kutija u svežnjeve po 10 komada, 20 komada ili po želji kupca.Kvalitet kartona svakodnevno se testira, kako bi kutije izdržale i najteže uslove transporta.

Štancane kutije se proizvode za pakovanje specifičnih vrsta roba. Prave se na na osnovu postojećeg tehničkog crteža ili sami vrše dizajn kutije prema želji i potrebi kupca. Mogu se koristiti za transport kao i za izlaganje robe na prodajnim mjestima - Point of Sale display, posebno jer se mogu efektno štampati do četiri boje u jednom prolazu u flexo tehnici. Proizvode štancane kutije iz arka formata 1050 x 1575mm, sa dvije mašine kapaciteta do 4.000 tabli kartona/sat. Potpuno automatizovane mašine izlažu gotove kutije u svežnjevima, čiji broj može biti regulisan prema želji kupca. Mašine koje koriste pružaju vrhunsku kontrolu kvalitete prilikom štancanja kutija komplikovanog dizajna koje nije moguće postići drugim tehnikama, na primjer roto štanc tehnikom proizvodnje.

Jedina su  firma u BiH koja je opremljena namjenskom mašinom za izradu kutija za pakovanje pločastog namještaja, Jumbo Printer Sloter sa roto štancom Martin 3600. Mašina koju posjeduju je opremljena automatskim ulagačem kartona - feederom, jedinicom za flexo štampu, jedinicom sa roto štancom i slotter jedinicom, te koristi arke kartona širine do 3600mm, što je čini izuzetno fleksibilnom i produktivnom u proizvodnji kutija za pakovanje namještaja.

Ipak, vrhunski kvalitet njihovi proizvoda nije jedini razlog za uspostavljanje poslovnog odnosa sa njima. Konjic karton je pouzdan partner koji svojim klijentima nudi punu uslugu - od proizvodnje do isporuke naručene ambalaža kamionima u njihovom posjedu, a za stalne klijente imaju sopstveni skladišni prostor za smještanje određenih količina kutija koje se tako mogu isporučiti na adresu klijenta u roku od 24h od pojavljivanja potrebe za njima.

Pouzdanost prije svega

Njihove  kutije koriste se za transport svih vrsta roba – prehrambenih proizvoda, pića, mlječnih proizvoda, robe hemijske industrije, namještaja, metalne industrije i mnogih drugih i moraju biti čvrste i pouzdane. Da bi to osigurali, uveli su strogu kontrolu kvaliteta proizvodnje putem koje svakodnevno vrše mjerenja čvrstoće kartona kojeg prerađuju kako bi osigurali da kutije izdrže i najteže transportne uslove. Geografski su pozicionirani u Konjicu, na idealnoj lokciji za brzo i pouzdano servisiranje klijenata širom Bosne i Hercegovine. Želite stupiti u kontakt, dobiti ponudu ili se raspitati za određenu vrstu ambalaže? Rado će Vam odgovoriti na sva Vaša pitanja. Kontaktirajte Konjic Karton.

 

 

Puno računa vode o poštivanju lokalne zajednice i zaštite okoline. Osim što većina valovitog kartona - njihovog osnovnog repro materijala - pravi od recikliranog papira, sav stari karton i otpad iz proizvodnog procesa prikupljaju i šalju na ponovnu reprodukciju. Na ovaj način radie i žive u skladu sa prirodom.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti