Konkurencijsko vijeće reklo "Ne" Telemachu: Ništa od preuzimanja Elta- Kabela

20.07.2019. 08:19 / Izvor: Akta.ba
Konkurencijsko vijeće reklo 'Ne' Telemachu: Ništa od preuzimanja Elta- Kabela

Konkurencijsko vijeće je još u martu ove godine zaprimilo prijavu koncentracije podnesenu od strane M:tela a.d. Banjaluka, o namjeri sticanja kontrole u gospodarskom subjektu "Elta-Kabel" .

Konkurencijsko vijeće na zadnjoj sjednici je odbilo zahtjev privrednog subjekta Telemach d.o.o. Sarajevo za dodjelu statusa stranke u postupku po Prijavi koncentracije privrednog subjekta Mtel a.d. Banja Luka i privrednog subjekta „Elta-Kabel“ d.o.o. Doboj. Ono je zahtjev kategorisalo kao neosnovan.

Podsjećamo, Konkurencijsko vijeće je još u martu ove godine zaprimilo prijavu koncentracije podnesenu od strane M:tela a.d. Banjaluka, o namjeri sticanja kontrole u gospodarskom subjektu "Elta-Kabel" .

Kako je navedeno ranije, predmetna koncentracija, prema podacima iz Prijave konceptracije, će imati efekat prvenstveno na mjerodavnim tržištima maloprodaje: fiksne telefonije, mobilne telefonije, tržištu pružanja usluga intemeta, te na tržištu pružanja usluga radio i TV programa, na teritoriju Bosne i Hercegovine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti