Konkurs za arhitekte "Ceresit Facade Award"

07.07.2014. 15:08 / Izvor: eKapija.ba
Konkurs za arhitekte 'Ceresit Facade Award'

Kompanija Henkel otvorila je veliki evropski konkurs za arhitekte "Ceresit Facade Award". Konkurs traje do 31. oktobra 2014. godine, a u konkurenciji su radovi arhitekata iz 20 zemalja Evrope.

Kompanija Henkel otvorila je veliki evropski konkurs za arhitekte "Ceresit Facade Award". Konkurs traje do 31. oktobra 2014. godine, a u konkurenciji su radovi arhitekata iz 20 zemalja Evrope. Nagrade će se dodjeljivati u tri kategorije, a ukupni nagradni fond iznosi  24.000 eura. Najbolje radove odabrat će internacionalni žiri sastavljen od predstavnika evropskih univerzitetskih profesora, renomiranih arhitekata, kao i top menadžmenta kompanije Henkel.

"Ceresit Facade Award, evropski konkurs za profesionalne arhitekte, predstavlja jedinstvenu platformu za promovisanje inovativnih i kreativnih rješenja upotrebom ETICS Ceresit sistema i pruža priliku za osvajanje vrijednih nagrada i promociju na evropskom tržištu“, rekao je Mislav Smolčić, direktor marketinga u sektoru Adhezivi Tehnologije kompanije Henkel.

Svoje radove mogu prijaviti svi samostalni arhitekti, kao i kompanije koje se bave arhitekturom. Pobjednički projekti bit će predstavljeni u evropskim magazinima za arhitekturu, te na Ceresit web stranici.

Dodatne informacije o "Ceresit Facade Award“ konkursu možete pronaći na ovom linku .

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti