Konstituisana Skupština grada, Banja Luka dobila najmlađe rukovodstvo u istoriji

06.01.2021. 07:43 / Izvor: Akta.ba
Konstituisana Skupština grada, Banja Luka dobila najmlađe rukovodstvo u istoriji

Na prvoj sjednici novog saziva Skupštine grada, gradonačelnik Draško Stanivuković i odbornici položili su svečanu zakletvu.

Na prvoj sjednici novog saziva Skupštine grada, gradonačelnik Draško Stanivuković i odbornici položili su svečanu zakletvu, dok je za novog predsjednika Skupštine grada Banje Luke izabran Mladen Ilić iz SNSD-a, čime je Banja Luka dobila najmlađe rukovodstvo u svojoj istoriji. Takođe, za potpredsjednika Skupštine grada izabran je Saša Čudić, odbornik iz reda nacionalnih manjina.

Gradonačelnik Draško Stanivuković je naglasio da nema mjesta skepticizmu zbog činjenice da grad vode mladi ljudi i da imaju istorijsku šansu, te pozvao predsjednika Skupštine na saradnju u interesu građana.

"Jesmo mladi, ali i ambiciozni i željni dokazivanja. Moramo da dokažemo da politika neće biti prepreka našoj saradnji. Politički pritisak me nikada nije zasutavio. Ne bih bio protiv i da moja partija glasa za izbor gospodina Ilića, jer to znači da dajemo šansu mladom čovjeku, kao što su Banjalučani meni dali šansu. Pred nama su veliki izazovi i siguran sam da ih zajednički možemo savladati", poručio je Stanivuković i u svom obraćanju.

Stanivuković je u svom obraćanju Skupštine govorio i o sprečavanju sukoba interesa, o nespojivosti funkcija i neminovnim uštedama u gradskom budžetu koje će uslijediti u narednom periodu, kao i o primjeni Zakona o lokalnoj samoupravi koji ograničava broj zaposlenih u organima lokalne samouprave.

On je dodao da je spreman da poštuje skupštinsku većinu, ali da, isto tako, očekuje od Skupštine da poštuje izbor građana za gradonačelnika i da uvaži njegove ideje koje će biti na doborobit svih građana Banje Luke. Spreman je, kaže da otvori vrata za sve dobre ideje, bez obzira od koga dolaze, jer građani i njihovi interesi moraju biti iznad svega.

Novoizabrani predsjednik Skupštine grada, Mladen Ilić, izrazio ja zahvalnost svim građanima koji su mu dali povjerenje na posljednjim lokalnim izborima, kao i odbornicima koji su podržali njegov izbor.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti